Ammattiopisto Live jatkaa etäopetusta toistaiseksi. (päivitetty 18.2.2021 klo 14.16). Lue lisää

kuvituskuva

TELMA-koulutusta aikuisille maahanmuuttajille kotoutumisen tueksi 

Ammattiopisto Livessä tarjotaan aikuisille maahanmuuttajille kotoutumisen tueksi Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta eli TELMA-koulutusta. Opintojen kesto on 60 osp, jonka voi suorittaa 1-3 vuoden aikana.

Tietoa koulutuksesta

Ammattiopisto Livessä tarjotaan aikuisille maahanmuuttajille kotoutumisen tueksi Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta eli TELMA-koulutusta.

Opintojen kesto on 60 osp, jonka voi suorittaa 1-3 vuoden aikana.

Kohderyhmänä ovat sellaiset aikuiset maahanmuuttajat, joilla on luku- ja kirjoitustaidossa, matematiikan taidoissa ja tvt-taidoissa niin suuria pulmia, että riski jäädä opiskelun tai työelämän ulkopuolelle on korostunut. He ovat yrittäneet oppia suomea kotoutumiskoulutuksessa tai kielikursseilla, mutta oppiminen ei ole edennyt.

TELMA-koulutuksessa tavoitteena ei ole ammatillisen tutkinnon suorittaminen. Pääpaino on työhön ja itsenäiseen elämään tarvittavien taitojen harjoittelussa, ja tavoitteena on työllistyä tuetusti tai avustaviin työtehtäviin.

Opetuskieli on suomi.

Koulutus toteutetaan Espoon Leppävaarassa.

Aikuisille maahanmuuttajille kotoutumisen tarpeisiin tarkoitetun TELMA-koulutuksen tavoitteet:

  • samat kuin tavallisissa TELMA-ryhmissä, ja
  • kotoutumisen tukemiseen, suomen kielen oppimiseen ja suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumiseen liittyvää opetusta ja ohjausta
  • opiskelijan oppimisvaikeuden selvittäminen ja sen työstäminen opiskelijan kanssa, niin että hän voisi selvitä itsenäisemmin arjen haasteista suomalaisessa yhteiskunnassa ja saada itselleen sopivan työpaikan, todennäköisesti tuetun työllistymisen väylien kautta.
  • selvitellä yhdessä opiskelijan tukiverkoston kanssa, miten hän voisi sujuvammin saada vammaishuollon asiakkuuden tai hyödyntää paremmin tuetun työllistymisen keinoja

Hakuaika alkaa 11.1.2021. Haastattelut ja valintapäätökset tehdään helmikuussa. Opetus käynnistyy maaliskuussa 2021. Hakemuksen liitteistä tulee ilmetä vaativan erityisen tuen tarve, vaikka lääketieteellistä diagnoosia emme edellytäkään.

Lisätietoa antavat: