Nainen katsoo ylöspäin taivaalle kuvan alareunassa.

Hae meille!

Kun haet opiskelupaikkaa, toimi näin!

Opiskelupaikan hakeminen

Perusopetuksen jälkeisten koulutusten hakuja jatketaan koronavirustilanteesta johtuen. 23.2. alkanut kevään 2021 yhteishaku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen päättyvät 7.4.2021 klo 15.

Hakuaika syksyllä 2021 alkavaan vaativana erityisenä tukena järjestettävään koulutukseen on 23.2.–7.4.2021.

Lue lisää Yhteishausta.

Tutustu myös Jatkuvassa haussa avoinna oleviin opiskelupaikkoihimme.

Haku kaikkiin koulutuksiimme tapahtuu opintopolku.fi-sivustolla.

Ammatilliset peruskoulutuksemme on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityistä tukea ja ohjausta. Tuen tarve voi johtua terveydellisestä syystä, vammasta, sairaudesta, oppimisvaikeuksista tai sosiaalisista syistä. Ammatti- ja erikoisammattitutkintojen hakijoilta ei edellytetä näitä ennakkoehtoja.

Valmentava koulutus ja ammatilliset perustutkinnot

Valmentavaan koulutukseen (VALMA, TELMA) ja ammatillisiin perustutkintokoulutuksiin voi hakea kahta eri väylää pitkin. 

  • Yhteishaku keväisin. Olemme mukana ammatillisen erityisopetuksen yhteishaussa. Syksyllä aloittaviin ryhmiin haetaan vaativana erityisenä tukena järjestettävien ammatillisien koulutusten yhteishaussa.
  • Jatkuva haku. Voit hakea vapaita opiskelupaikkoja ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Jatkuva haku sopii hakijalle, jolla on jo aiempia opintoja suoritettuna.

Pohditko VALMA- ja TELMA -opintojen välillä? TELMA ja VALMA ovat valmentavia koulutuksia. Mikä on niiden ero ja kumpaan kannattaisi hakea? TELMA-VALMA -selkomateriaali auttaa. Materiaalin on tuottanut Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 2019.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin on jatkuva haku ympäri vuoden. Valitsemme opiskelijoiksi henkilöitä, joilla on jokin erityisen tuen tarve.

 

Voit selata tai tilata Hakija oppaan täältä.

Kuvituskuva.

Täytä hakemus osoitteessa opintopolku.fi

Opintopolku

Yhteishaku

Lue lisää valmentavan koulutuksen ja ammatillisten perustutkintojen yhteishausta. Muistathan toimittaa meille liitteet, jotka kertovat erityisen tuen tarpeestasi. 

Tutustu TELMA-koulutukseen

TELMA-koulutuksessa opiskellaan kotona ja työelämässä tarvittavia jokapäiväisiä taitoja sekä opitaan toimimaan yhteiskunnassa.

Jatkuva haku

Täydennämme vapaita opiskelupaikkoja ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa vapaana olevat paikat löydät opintopolku.fi -sivustolta.

Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin

Aikuisille ja alanvaihtajille joustava tapa osoittaa ammatillinen osaamisensa tai opiskella uusi ammatti. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin voi hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa.