Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Kuvituskuva.

Haku ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin

Ammattiopisto Live on ammatillinen erityisoppilaitos. Valitsemme ammattitutkinto-opiskelijoiksi niitä, joilla on jokin erityisen tuen tarve, sillä meillä on hyvät mahdollisuudet tarjota tukitoimia erityistä tukea tarvitseville tutkinnon suorittajille. Erikoisammattitutkintoon hakevilta ei edellytetä tuen tarvetta. Tutkintoon hakevalta tulee olla alan työpaikka ja oppisopimus. 

Hakeminen

Hakuajat
Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin on jatkuva haku sen mukaan miten koulutuksissa on tilaa. Vapaita opiskelupaikkoja kannattaakin tarkistaa säännöllisesti osoitteesta opintopolku.fi

Hakemuksen laittaminen
Haku tapahtuu Opintopolun kautta.

Hakemuksen mukana ei tarvitse toimittaa opiskelu- tai työtodistuksia tai muita liitteitä. Ota todistukset ja muut liitteet mukaasi valintahaastatteluun.

Hakuprosessi
Hakemukset käsitellään meneillään olevan hakuajan päätyttyä. Ammattitutkintoon hakeville järjestetään valintapäivä, joka on yhden päivän mittainen ja se koostuu haastatteluista sekä oppimisvalmiuksia kartoittavista tehtävistä. Opintojen aloitus räätälöidään kunkin tutkinnon valmistavan koulutuksen aikataulun sekä opiskelijan henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti.

Valintapäivään lähetetään erillinen kutsu hakuajan päätyttyä viimeistään viikkoa ennen valintapäivää. Valintapäivän jälkeen kaikille hakijoille tiedotetaan valinnoista kirjeellä.

Erikoisammattitutkinto-opiskelijoilta edellytetään alan työpaikkaa ja oppisopimusta. Koulutukseen hakeutuessa hakijan tulee olla yhteydessä oppisopimustoimistoon, sopia oppisopimuksesta työnantajan kanssa ja täyttää haku opintopolku.fi kautta.  

Kysy lisää:
Opinto-ohjaaja Minna Hykkönen
p. 050 572 0297
etunimi.sukunimi@inlive.fi