Ammatilliset perustutkinnot

Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp

Asiakaspalvelun osaamisala 

Tarjoilija on asiakaspalvelun ammattilainen, jolla on hyvä tuotetuntemus sekä myyntitaidot. Hyvä kielitaidosta ja sosiaalisista taidoista on myös hyötyä. Opintoihin kuuluu tarjoilua, myyntiä ja ruoanvalmistusta. Opiskelijat työskentelevät opetuskeittiössä, oppilaitoksen ravintoloissa ja kahviloissa sekä työpaikoilla.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, ulospäin suuntautuneisuutta ja näppäryyttä. Tarjoilijan työ on seisomatyötä ja asiakaspalvelua, joten hyvä stressinsietokyky ja fyysinen kunto ovat tärkeitä ominaisuuksia. Tarjoilijalta edellytetään siistiä olemusta ja kohteliasta käytöstä.

Miten?
Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. hygienia- ja anniskeluosaaminen, aikataulujen noudattaminen, kattaminen ja tarjoilu, kassan käyttö sekä myynti. Lisäksi osaamista hankitaan alan työpaikoilla.

Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat (85 osp)

  • ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • annosruokien ja juomien tarjoilu 40 osp
  • asiakaspalvelu ja myynti 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp)

  • palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot 10 osp
  • katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • suurkeittiön tuotanto 25 osp
  • juomien myynti ja tarjoilu 25 osp
  • huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 15 osp
  • yrityksessä toimiminen 15 osp
  • yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
Paikallisesti tarjottavat valinnaiset tutkinnonosat
  • kahvilapalvelut ja kahvilatuotteiden valmistus 15 osp
  • juhlaruokien valmistus 15 osp

Työllistyminen
Tarjoilijan tutkinto antaa valmiuksia työllistyä monipuolisiin työtehtäviin ravintolaan, kahvilaan, lounas-kahvilaan ja muihin catering-alan yrityksiin.

Koulutuspaikka
Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomioitavaa?

Opintojen aikana suoritetaan hygienia- ja anniskelupassi.

Kysy lisää:
Sirpa Komsi, opinto-ohjaaja
p. 040 653 2360
etunimi.sukunimi@inlive.fi