Ammatilliset perustutkinnot

Tanssija

Tanssialan perustutkinto, 180 osp

Tanssin osaamisala 

Olemme Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, jossa voi suorittaa tanssialan perustutkinnon. Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden sekä erilaisten esittämisen tyylien hallintaan. Tutkinnossa tärkeitä teemoja ovat kehonhallinta, esiintymistaidot, yhteistoiminnalliset taidot ja inklusiivinen tanssi. Jokaiselle opiskelijalle rakennetaan yksilöllinen oppimispolku, jossa huomioidaan kiinnostuksen kohteet eri tanssilajeissa, tanssialan soveltavat menetelmät ja opiskelijan työllistyminen.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Tarjoamamme koulutukset on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityisopetusta, yksilöllistä tukea ja ohjausta. Alalla vaaditaan luovuutta, yhteistyökykyä ja joustavuutta. Tanssija työskentelee erilaisissa ympäristöissä valmistaen, harjoitellen ja esittäen tanssiteoksia joko itsenäisesti tai ryhmässä. 

Miten?
Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. nykytanssin tekniikka, kehonhuoltomenetelmät, esiintymistaidot ja oman osaamisen soveltaminen muihin tanssitekniikoihin ja esittämisen tyyleihin. Taitoja kerrytetään tekniikkaharjoittelulla, sekä valmistamalla ja esittämällä erilaisia produktioita ja työpajoja.
Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).
Valinnaiset tutkinnon osat:
● Esityksen valmistaminen ja toteuttaminen 15 osp
● Kehonhallinta tanssijan työssä 15 osp
● Taiteellinen työskentely 15 osp
● Tanssialan ammattilaiseksi kehittyminen 5-10 osp

Työllisyys
Tanssialan perustutkinto antaa perusvalmiudet erilaisiin tanssialan työtehtäviin tanssiproduktioissa, näyttämötaiteen tehtävissä ja ohjaustyössä sekä tanssia soveltavilla aloilla, kuten hoiva-alalla.

Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Hakeminen
Opiskelijavalintaan sisältyy alalle soveltuvuuden arviointi. Pääsykokeet sisältävät käytännön tanssitehtäviä sekä ohjattuna että itsenäisesti sekä haastattelun. Lisäksi kartoitetaan hakijan perusvalmiuksia eri tanssitekniikoissa sekä luovuutta ja liikunnallisuutta.

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Katso esite tästä.

Kysy lisää
Minna Korpi, opinto-ohjaaja
p.040 725 3366
etunimi.sukunimi@inlive.fi