Ammatilliset perustutkinnot

Tanssija

Tanssialan perustutkinto, 180 osp

Tanssin osaamisala 

Olemme Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, jossa voi suorittaa tanssialan perustutkinnon.  Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden hallintaan sekä erilaisten esittämisen tyylien hallintaan. Tutkinnossa tärkeitä teemoja ovat kehonhallinta ja esiintymistaidot.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Alalla vaaditaan luovuutta, yhteistyökykyä ja joustavuutta. Tanssija työskentelee erilaisissa ympäristöissä valmistaen, harjoitellen ja esittäen tanssiteoksia joko itsenäisesti tai ryhmässä. Tanssijalta edellytetään taiteellista ja käytännön osaamista erilaisissa tanssialan tehtävissä.

Miten?
Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. nykytanssin tekniikka, kehonhuoltomenetelmät, esiintymistaidot ja oman osaamisen soveltaminen muihin tanssi tekniikoihin ja esittämisen tyyleihin. Taitoja kerrytetään harjoittelemalla tanssitekniikoita, sekä valmistamalla ja esittämällä erilaisia produktioita ja työpajoja. Opetuksessa kunkin opiskelijan yksilölliset edellytykset otetaan huomioon ja opiskelija voi kehittää persoonallista tanssi-ilmaisuaan. Harjoittelu tapahtuu oppilaitoksessa ja alan työpaikoilla tai ammattimaisissa ympäristöissä.

Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat:

  • Esityksen valmistaminen ja toteuttaminen 15 osp
  • Kehonhallinta tanssija työssä 15 osp
  • Taiteellinen työskentely 15 osp
  • Tanssialan ammattilaiseksi kehittyminen 5-10 osp

Työllisyys
Tanssialan perustutkinto antaa perusvalmiudet erilaisiin tanssialan työtehtäviin tanssiproduktioissa, näyttämötaiteen tehtävissä ja ohjaustyössä sekä tanssia soveltavilla aloilla, kuten hoiva-alalla.

Koulutuspaikka
Arlan toimipaikka,
Puustellinmäki 4-6, 02650 ESPOO

Hakeminen
Opiskelijavalintaan sisältyy alalle soveltuvuuden arviointi. Pääsykokeet sisältävät käytännön tanssitehtäviä sekä ohjattuna että itsenäisesti sekä haastattelun. Lisäksi kartoitetaan hakijan perusvalmiuksia eri tanssitekniikoissa sekä luovuutta ja liikunnallisuutta.

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomioitavaa

Kysy lisää
Minna Hykkönen, opinto-ohjaaja
p. 050 572 0297
etunimi.sukunimi@inlive.fi