Ammatilliset perustutkinnot

Tanssija

Tanssialan perustutkinto, 180 osp

Tanssin osaamisala 

Olemme Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, jossa voi suorittaa tanssialan perustutkinnon.  Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden hallintaan sekä erilaisten esittämisen tyylien hallintaan. Tutkinnossa tärkeitä teemoja ovat kehonhallinta ja esiintymistaidot.

Tietoa tutkinnosta

Edellytykset
Opiskelijavalinnassa arvioidaan hakijan soveltuvuus tanssialan koulutukseen ja ammattiin. Opetuksessa kunkin opiskelijan yksilölliset edellytykset otetaan huomioon ja opiskelija voi kehittää persoonallista tanssi-ilmaisuaan.

Työllistyminen
Valmistuttuaan tanssija voi työskennellä mm. erilaisissa yhteistoiminnallisissa tanssiproduktioissa, tanssiryhmissä ja näyttämötaiteen tehtävissä. Tänä päivänä tanssijat toimivat moniammatillisesti mm. tanssin ohjaajina ja koreografeina, mutta myös tanssia soveltavilla aloilla, kuten hoito- ja hoivaympäristöissä. Tanssijalta vaaditaan yrittäjähenkisyyttä ja ammatti on usein freelancer-painotteinen. Tanssin ohjaaminen ja sen harjoittelu ovat työllistymisen kannalta merkittävä opintojen osa-alue.
 

Koulutuspaikka
Arlan toimipaikka,
Puustellinmäki 4-6, 02650 ESPOO

Hakeminen
Opiskelijavalintaan sisältyy alalle soveltuvuuden arviointi. Pääsykokeet sisältävät käytännön tanssitehtäviä sekä ohjattuna että itsenäisesti sekä haastattelun. Lisäksi kartoitetaan hakijan perusvalmiuksia eri tanssitekniikoissa sekä luovuutta ja liikunnallisuutta.

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.