Ammatilliset perustutkinnot

Pienkonekorjaaja

Autoalan perustutkinto, 180 osp

Moottorikäyttöisten pienkoneiden korjauksen osaamisala 

Pienkonekorjaaja huoltaa ja korjaa erilaisia moottorikäyttöisiä pienkoneita kuten moottoripyöriä, mönkijöitä, ruohonleikkureita ja moottorisahoja. Hän osaa huoltaa ja korjata asiakkaan tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakasta. Lisäksi hän tuntee tiellä liikkuvien pienkoneiden liikennekelpoisuuden vaatimukset ja osaa varmistaa pienkoneen ja sen lisälaitteiden teknisen ja turvallisen toimivuuden.

Pienkonekorjaajan opinnot ovat osa auto-alan perustutkintoa. Koulutusohjelmassa syvennyt myös henkilöauton rakenteeseen ja huoltoon sekä metallitöiden perusteisiin, kuten hitsaamiseen, poraamiseen, kierteiden tekoon ja eri metallien ominaisuuksiin.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Opiskelu ja työskentely edellyttävät kykyä noudattaa sovittuja aikatauluja ja ohjeita. Työ edellyttää huolellisuutta ja alalla tarvitaan esimerkiksi kädentaitoja, vuorovaikutustaitoja, hyvää hahmotuskykyä ja suunnitelmallisuutta sekä palvelu- ja yrittäjähenkisyyttä.

Miten?
Oppimisympäristöinä ovat työsalit, luokkahuoneet, verkkotehtävät, työpaikat sekä itseopiskelu. Opettajien saavutettavuus ja opetuksen pedagoginen esteettömyys takaavat jokaiselle mahdollisuuden oppia, opiskella ja saada opetusta omien valmiuksiensa mukaisesti. Työsaleissa, joissa opetus pääasiassa tapahtuu, on apuvälineitä harjoitustöiden turvalliseen suorittamiseen.

Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat (55osp):
  •  Maastoajoneuvojen, mopojen ja mopoautojen huolto ja korjaus 30 osp
  •  Moottoripyörien huolto ja korjaus 30 osp
  •  Venemoottoreiden ja varusteiden asennus, huolto ja korjaus 30 osp
  •  Toisen osaamisalan (autotekniikan) valinnainen tutkinnon osa
  • Toisen ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon tutkinnon osa, max 15 osp
Paikalliset tutkinnon osat:
  •  Auton ja moottoripyörän rengastyöt 10 osp

Työllistyminen
Pienkonekorjaajan perustutkinnon suorittanut työllistyy pienkoneiden myynti liikkeisiin, pienkonekorjaamoihin ja maahantuojille, moottoripyörien, mopojen, puutarhakoneiden myynti ja huoltoliikkeisiin sekä veneiden ja vapaa-ajan ajoneuvojen myynti ja huoltoliikkeisiin, oma yritys.

Koulutuspaikka
Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

Hakeminen

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomiotavaa?

Kysy lisää
Sirpa Komsi, opinto-ohjaaja
p. 040 653 2360
etunimi.sukunimi@inlive.fi