Ammatilliset perustutkinnot

Musiikkiteknologi

Musiikkialan perustutkinto, 180 osp

Musiikkiteknologian osaamisala 

Koulutuksessa syvennytään äänentoistoon, studiotyöskentelyyn ja musiikin tietotekniikkaan. Musiikkiteknologian opiskelussa painottuvat studiotekniikkaan ja äänentoistoon liittyvät työtehtävät. Työssäoppimista tehdään äänentoiston ja äänitysten suunnittelun ja toteutuksen parissa. Musiikkiteknologin pääinstrumentti on studio.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Opiskelijalta edellytetään musikaalisuutta, taiteellista ja teknistä osaamista sekä jonkin instrumentin soittotaitoa tai laulutaitoa. Musiikkiteknologin tulee pystyä seuraamaan nuotteja sen verran, että pystyy editoimaan äänityksiä. Editointi opetetaan. diagnosoidut kuulon ongelmat voivat vaikeuttaa toimimista musiikkiteknologin ammatissa.

Miten?
Opiskelija kehittää koko opintoajan omia taitojaan, joita hän käyttää monipuolisesti tulevassa työssään. Opintojen myötä opiskelija oppii hyödyntämään musiikin luku- ja kirjoitustaitoa musiikkiohjelmiston valmistamisessa erilaisia välineitä käyttäen.  Aikaansa seuraava musiikin ammattilainen luovii sujuvasti erilaisten musiikkiteknologisten ja tietoteknisten sovellusten maailmassa, päivittäen koko ajan myös omaa osaamistaan. Musiikkiteknologi on myös muusikko.

Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat:
  • Laulaminen tai soittaminen yhtyeessä 15 osp
  • Musiikkiteknologian käyttö musiikkituotannossa 15 osp
  • Säveltäminen 10 osp
  • Produktiotyö 10 osp
  • Esiintymistilanteen tekniikan käyttö 10 osp
Paikalliset tutkinnon osat:
  • Yhteisöllinen musiikkitoiminta, 10 osp
  • Osuuskunnassa toimiminen 5 - 15 osp

Työllistyminen
Musiikkiteknologi voi työskennellä esimerkiksi äänentoistoon, äänittämiseen ja musiikin tietotekniikkaan liittyvissä tehtävissä. Työpaikat löytyvät usein konsertti-, elokuva- ja videoalalta sekä radiosta ja televisiosta.

Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Hakeminen
Täytä musiikkiteknologian hakuliite ja toimita se meille muiden mahdollisten liitteiden yhteydessä.

Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomioitavaa?

Kysy lisää
Minna Korpi, opinto-ohjaaja
p.040 725 3366
etunimi.sukunimi@inlive.fi