Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

Ammatilliset perustutkinnot

Käsi piirtää tietokoneen kuvankäsittelyohjelmalla.

Mediapalvelujen toteuttaja

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, 180 osp

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala 

Julkaisutuotannon osaamisalalla opiskellaan laaja-alaisesti mediatyön perusvalmiuksia ja opintojen edetessä erikoistutaan verkossa ja printissä julkaistavan mediamateriaalin tuottamiseen. Opiskelu tapahtuu käytännönläheisesti erilaisia mediaprojekteja tehden. Projektit voivat olla itse ideoituja, asiakastöitä tai oppilaitoksen järjestämiä mediatöitä.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Opinnot toteutetaan mahdollisimman paljon todellisissa työtehtävissä asiakastöinä ja omina projekteina. Opiskelijat voivat esimerkiksi työskennellä koulun tiloissa ja välineillä, vaikka he tekevätkin työtä asiakkaille freelancerina. Yhteyttä asiakkaaseen pidetään erilaisin sähköisin viestimin ja tapaamisin. Opiskelija voi työskennellä myös asiakkaan tiloissa ja hänen suorassa ohjauksessa tai tehdä koulun asiakkailleen tuottamia mediatöitä opettajan ja ohjaajan tuella.

Miten?
Opintojen alkuvaiheessa opiskelija hankkii perustaitoja kameroiden, valojen ja editointiohjelmistojen käytöstä. Heti kun välineet alkavat tulla tutuiksi siirrytään soveltamaan niitä mediasisällön tuottamiseen. Opintojen keskivaiheessa oppimista tehdään mahdollisimman paljon työelämässä tekemällä asiakastöitä ja menemällä työssäoppimaan yrityksiin. Opintojen loppuvaiheessa opiskelija alkaa valmistautua työelämään tai jatko-opintoihin siirtymiseen. Hän rakentaa omaa urapolkua kokoamalla portfolioita, luomalla kontakteja, hankkimalla työtilaisuuksia ja työskentelemällä yrittäjämäisesti esimerkiksi koulun osuuskunnassa.

Koulutuksen rakenne

Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat (60-100 osp):

  • Media-alalla työskentely, 30 osp
  • Julkaisugrafiikan tuotanto, 30 osp
  • Tallennetuotannossa työskentely, 30 osp
  • Valokuvatuotanto, 15 osp
  • Rakennetun valokuvan toteuttaminen, 15 osp
  • Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen, 15 osp
  • Painotuotteiden tulostaminen, 15 osp

Paikalliset tutkinnon osat:

  • Media-alan ammattilaisen urataidot, 10 osp
  • Osuuskunnassa toimiminen, 5 - 15 osp

Työllistyminen
Mediapalvelujen toteuttajat voivat työllistyä moniin eri media-alan tehtäviin. He ovat alan moniosaajia, jotka sopivat useisiin media-alan avustaviin työtehtäviin sekä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi.

Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka,
Kiannonkatu 2, 02650 ESPOO

Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomioitavaa

Kysy lisää
Minna Hykkönen, opinto-ohjaaja
p. 050 572 0297
etunimi.sukunimi@inlive.fi