Ammattiopisto Live jatkaa etäopetusta toistaiseksi. (päivitetty 18.2.2021 klo 14.16). Lue lisää
Lähihoitajan työ on monipuolista ja ihmisläheistä. Siinä korostuvat asiakaslähtöinen ajattelu- ja työskentelytapa, luotettavuus sekä yhteistyön tekemisen taidot.
Vammaistyössä lähihoitaja toimii esimerkiksi vammaisjärjestöjen ja säätiöiden toimintayksiköissä, palvelutaloissa, perhekodeissa, henkilökohtaisena avustajana, päivähoidon erityisryhmissä sekä työ- ja toimintakeskuksissa.
Vanhustyössä lähihoitaja työskentelee muun muassa kotihoidossa, vanhusten hoivakodeissa, palvelutaloissa, päiväkeskuksissa, päiväsairaaloissa sekä terveyskeskusten vuodeosastoilla.
Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut suosituksen henkilöstömitoitukseen sisällytettävien hoiva-avustajien koulutuksesta.
Sosiaali- ja terveysalan osasuorituspolku mahdollistaa työllistymisen hoiva-avustajan työtehtäviin ikääntyneiden palveluissa. Hoiva-avustajana ohjaat ja avustat asiakkaita päivittäisissä toiminnoissa, huolehdit asiakkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta. Asiakastyön tehtävät edellyttävät hyviä vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja.
Onko sinulla intoa oppia hyviä vuorovaikutustaitoja ja asiakaspalveluhenkisyyttä? Oletko kiinnostunut toimimaan erilaisissa työtehtävissä, joissa huolehditaan ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista?Sosiaali- ja terveysalalla työskentelet eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa. Opiskelu edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä toimintakykyä ja motivaatiota alan töihin.
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnoissa on Sora-lakiin perustuvat terveydentilavaatimukset. Fyysinen ja psyykkinen soveltuvuus alalle huomioidaan hakutilanteessa.
Miten?
Oppiminen tapahtuu yksilöllisesti sekä oppilaitoksessa että työpaikalla ja osittain myös verkko-opintoina. Opintojen aikana suoritat EA1-kortin sekä hygieniapassin. Meillä voit suorittaa koko ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.
Koulutuksen rakenne ja laajuus
Hoiva-avustajan osatutkinto, 60 osp
Hoiva-avustajan välittömän asiakastyön työtehtävien osaamisvaatimuksia vastaavat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osat:
Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp
Ikääntyvän osallisuuden edistäminen 35 osp
Hoiva-avustajan työtehtävissä voi toimia suoritettuaan hyväksytysti mainitut ammatilliset tutkinnon osat. Mikäli nämä tutkinnon osat suorittanut henkilö hakeutuu myöhemmin suorittamaan sosiaali- ja terveysalan koko perustutkintoa, aiemmin osoitettu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmassa.
Lähihoitaja, 180 osp
Koulutus koostuu ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.
Ammattiopisto Livessä opiskelija erikoistuu toiseen seuraavista osaamisaloista:
Yhteiset tutkinnon osa ovat:
Lisäksi opiskelijan tulee sisällyttää tutkintoonsa valinnaisia opintoja sekä ammatillisiin tutkinnon osiin että yhteisiin tutkinnon osiin.
Koulutuspaikka
Leppävaaran toimipaikka, päärakennus
Kiannonkatu 2, 02650 Espoo
Hakeminen
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon terveydentilavaatimukset
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.
Kysy lisää
Minna Hykkönen, opinto-ohjaaja, jatkuva haku
p. 050 572 0297
Maija Heikkilä, opinto-ohjaaja
p. 040 626 1355
etunimi.sukunimi@inlive.fi
Ammattiopisto Live on toisen asteen ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus. Tarjoamamme koulutukset on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat opinnoissaan ja työllistymisessään erityisopetusta, yksilöllistä tukea ja ohjausta.
Vastaanottava yhtiö: Invalidisäätiö
Verkkolaskuosoite: 003702013753
Tyyppi: OVT-tunnus
Operaattori: Apix Messaging Oy
Välittäjän tunnus: 003723327487
Paperilaskut:
Invalidisäätiö/ Ostolaskut
PL 203
28101 Pori
Y-tunnus: 0201375-3
Ammattiopisto Live
Kiannonkatu 2
02650 Espoo
puh. 020 147 4040 (vaihde)
info@inlive.fi