Ammatilliset perustutkinnot

Artesaani

Taideteollisuusalan perustutkinto,
180 osp

Sisustusalan osaamisala

Sisustusalan osaamisala sekoitetaan joskus sisustussuunnittelijan koulutukseen, vaikka kyseessä on sisärakentamisen ammattilaisten koulutus.

Sisustajan opinnoissa opiskellaan sisärakentamista monipuolisesti. Opintoihin kuuluu sisärakennustöitä, maalaus- ja päällystystöitä sekä kalusterakentamista. Sisustaja osaa lukea rakennus- ja kalustepiirustuksia, ymmärtää työselityksiä ja suunnittelijoiden ohjeita ja toimii rakennusalan lainsäädännön mukaan. Opintoihin sisältyy myös väri-, valo- ja tyylioppia sekä vapaasti valittavia opintoja.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Sisustajalta edellytetään hyvää makua, värisilmää, muoto- ja tyylitajua sekä sommittelu- ja hahmottamiskykyä. Olennainen osa sisustajan ammatinkuvaa on esteettisesti korkeatasoisen ja viimeistellyn työn jäljen tavoittelu. Sisustajalta vaaditaan myös järjestelmällisyyttä, loogista päättelykykyä, pitkäjännitteisyyttä, asiakaspalvelutaitoja, yrittämisen halua ja itsekritiikkiä laatutasonsa arvioinnissa.

Miten?
Oppiminen tapahtuu työvaltaisesti oppilaitoksessa sekä aidoissa rakennus- ja remontointikohteissa ja asiakastöissä. Meillä voit suorittaa koko ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp:

  • Asiakastyön suunnittelu ja toteuttaminen 15 osp
  • Erikoistuminen taideteollisuusalalla 15 osp
  • Korjaaminen taideteollisuusalalla 15 osp
  • Puusepänalan tuotteen valmistaminen 45 osp
  • Yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp
  • Yrityksessä toimiminen 15 osp
  • Huippuosaajana toimiminen 15 osp

Paikalliset tutkinnon osat:

  • Telineiden rakentaminen ja henkilönostimen käyttö
Työllistyminen
Sisustaja voi työskennellä asuntojen ja julkisten tilojen korjaustöissä, uudisrakentamisessa, asiakaspalvelussa sisustustarvikeliikkeissä tai ammatinharjoittajana sisustusalalla. Tyypillisiä sisustajan töitä ovat sisäpintojen ja huonekalujen maalaus, laatoitus, lattianpäällysteiden asennus, kalusteiden ja varusteiden asennus sekä pienet rakennustyöt.

Koulutuspaikka
Metsälän toimipaikka
Läkkisepänkuja 5, 00620 Helsinki

Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomioitavaa

Kysy lisää
Tuula Mikkola, opinto-ohjaaja
p. 050 439 0547
etunimi.sukunimi@inlive.fi