Kaksi tanssijaa hyppäävät ilmaan.

Ammatillinen koulutus

Opiskele ammattitaito!

Ammatillinen koulutus

Ammattiopisto Livessä voi opiskella 16 erilaista perustutkintoa.

Opiskelumme on hyvin käytännönläheistä eli tekemällä oppimista. Opiskelijat opiskelevat myös työpaikoilla aidoissa työympäristöissä ja oppivat ammattitaitoa alan ammattilaisilta.

Kuvituskuva.

Uutta! Mahdollisuus painottaa ohjelmoinnin opintoihin osana tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa!

YTO-opettajien yhteystiedot

Ajoneuvoasentaja

Ajoneuvoasentajan työnkuvaan kuuluvat autoissa esiintyvien vikojen määrittäminen, korjaaminen sekä ajoneuvojen tarvitsemien määräaikaisten huoltotöiden tekeminen.

Artesaani / sisustaja

Sisustajalla on kokonaisvaltainen näkemys sisustustöiden toteutuksesta. Hän ymmärtää toteutuksen tarpeet sekä työntekijän että suunnittelijan näkökulmasta.

Artesaani / tuotteen valmistus

Koulutuksessa painotetaan laadukkaan tuotteen valmistusta, yrittäjyyttä sekä kestävän kehityksen, esteettisyyden ja kulttuurin ymmärtämistä.

Elektroniikka-asentaja

Elektroniikka-alan ammattilaisille on kysyntää kulutuselektroniikan ja kodinkoneiden myyntitehtävissä. Opinnoissa mahdollisuus painottaa myös ohjelmointia!

Kiinteistönhoitaja

Kiinteistönhoidon osaamisalalla opiskelija saa valmiudet kiinteistöjen huolto- ja korjaustehtävien suorittamiseen sekä piha-alueiden hoitamiseen. Opiskelija perehtyy myös rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiin.

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltaja avustaa asiakkaita arkiaskareissa, kuten siivouksessa, ruoanvalmistuksessa, leipomisessa, asioiden hoidossa ja huonekasvien hoidossa.

Kokki

Kokki valmistaa maukkaita ja ravitsevia lounas- ja annosruokia sekä salaatteja ja leivonnaisia. Koulutuksessa opitaan myös tarjoilemaan ja tekemään ammattikeittiön työtehtäviä.

Lähihoitaja

Lähihoitajan työ on monipuolista ja ihmisläheistä. Siinä korostuvat asiakaslähtöinen ajattelu- ja työskentelytapa, luotettavuus sekä yhteistyön tekemisen taidot.

Maalari

Maalarit voivat työskennellä korjaus- tai uudisrakennuskohteissa ja omakotitalo- tai asuntomaalauskohteissa. Työ voi sisältää vanhojen rakennuspintojen entisöintiä tai koneellista uudisrakennusmaalausta.

Mediapalvelujen toteuttaja

Media-alan perustutkinnossa opiskellaan valokuvausta, kuvankäsittelyä sekä video- ja elokuvatuotantoa.

Merkonomi

Merkonomin koulutus antaa hyvät valmiudet mm.osto-, myynti- ja markkinointitehtäviin.

Musiikkiteknologi

Musiikkiteknologian opiskelussa painottuvat studiotekniikkaan ja äänentoistoon liittyvät työtehtävät.

Muusikko

Opiskelijaksi valinta edellyttää riittävää musiikillista harrastuneisuutta ja perussoittotaitoa jollakin rytmimusiikkiin soveltuvalla instrumentilla.

Pienkonekorjaaja

Pienkonekorjaaja tuntee tiellä liikkuvien pienkoneiden liikennekelpoisuuden vaatimukset ja osaa varmistaa pienkoneen ja sen lisälaitteiden teknisen ja turvallisen toimivuuden.

Tanssija

Koulutus painottuu nykytanssiin. Opiskelija saa perusvalmiudet myös muiden tanssitekniikoiden hallintaan sekä erilaisten esittämisen tyylien hallintaan.

Toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltaja suorittaa puhtaanapitotehtäviä, kokouspalvelu- ja ateriapalvelutehtäviä sekä muita asiakkaan tai työpaikan tarvitsemia palveluja. 

Varastonhoitaja

Varastonhoitajilla on taito tehdä varastoalan tehtäviä käsin ja koneellisesti esim. trukilla tai automaattisilla laitteilla.