Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

Kolme nuorta seisovat lähekkäin, yksi tyttö katsoo suoraan kameraan ja hymyilee.

Hakijalle

Meillä voit opiskella arjen ja itsenäisen elämän taitoja tai suorittaa kokonaisen ammattitutkinnon. Meiltä saat opintoihisi yksilöllistä tukea. 

Kysy hakemisesta:  040 630 0028

Kysy opiskelusta!
Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA) on tarkoitettu laajempaa yksilöllistä tukea tarvitseville opiskelijoille.
Voit hakea joko suoraan ammatilliseen perustutkintokoulutukseen tai pohtia ammatinvalintaasi VALMA-koulutuksessa.
Aikuisille ja alanvaihtajille joustava tapa osoittaa ammatillinen osaamisensa tai opiskella uusi ammatti.

Harkitsetko hakemista?

Ammatillisiin erityisoppilaitoksiin hakevalla tulee olla opiskeluun liittyvä erityisen tuen tarve. Opintojen aikana tarjoamme opiskelijalle yksilöllistä tukea. Opiskelemme yleisiä oppilaitoksia pienemmissä ryhmissä pääasiassa käytännön töitä tekemällä.

Meillä voit opiskella valmentavassa koulutuksessa, suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai näyttää osaamisesi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon avulla. Ammatillisessa erityisoppilaitoksessa suoritettu tutkintotodistus on yhtä arvokas kuin yleisessä oppilaitoksessa suoritettu tutkinto. 

Mies ja nainen istuvat tietokoneen ääressä ja katsovat yhdessä kuvaruutua.

Tule tutustumaan opistoon 

Voit tulla tutustumaan meihin ennen opiskelijaksi hakemista. Järjestämme vuosittain avoimet ovet, ammattien aamupäiviä sekä tutustumiskiertueita.

Kuvan alalaidassa on nuoren naisen pää, joka katsoo ylöspäin taivasta.

Avoimet ammatilliset opinnot

Ammattiopisto Livessä voi suorittaa ilmaiseksi kaikille avoimia verkko-opintoja.

Nainen hymyilee kahvikuppi kädessä ja katsoo samalla toista naista.

Hae opiskelupaikkaa

Hakeminen koulutuksiimme tapahtuu opintopolku.fi-sivuston kautta. Muistathan toimittaa tarvittavat liitteet.
Kuvituskuva.

Asuntolassa asuminen

Asuntolassamme pääset harjoittelemaan itsenäisestä asumista turvallisesti. Asuntolassa työskentelee asuntolaohjaajia, jotka neuvovat ja ohjaavat asumiseen liittyvissä asioissa. Asuntolapaikat myönnetään ensisijassa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville.

Kuvituskuva.

Opintojen rahoittaminen

Opiskelu opistossamme on opiskelijalle maksutonta

Opiskelijat voivat saada Kelasta erilaisia tukia peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Opintojen aikana voit saada mm. opintotukea, johon kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus. Lisäksi voit saada Kelasta koulumatkatukea tai aikuiskoulutustukea.

Ajankohtaista

Lisää ajankohtaisia asioitamme.

Oletko jo tutustunut uusiin yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaaleihin?

Yrittäjyys on merkittävä uravaihtoehto ammattiin opiskeleville, ja yrittäjyyskasvatuksen avulla vaikutetaan myönteisesti opiskelijoiden työllisyyteen

Ammattiopisto Liven opiskelijat myyntityössä kauppakeskus Sellossa

Ammattiopisto Livessä ajatellaan, että jokaisessa on kykyjä ja osaamista, jota yhteiskunta tarvitsee. Myös kauppakeskus Sellon markkinointipäällikkö

Yritysyhteistyö luo iloa ja onnistumisen tunteita 

Me Liven asiakkuustiimissä törmäsimme lomalukemisen lomassa itsellemme uuteen termiin, joka tuntui olevan suomalaisille kesällä kuuma peruna.

Liikunnan ilo kuuluu kaikille!

Ammattiopisto Live tarjoaa opiskelijoille laajat mahdollisuudet liikuntaan ja urheiluun, jotka lisäävät opiskelussa ja työelämässä jaksamista.

Kesäkurssilla osaaminen näkyväksi

11 opiskelijaa + 2 opettajaa x 1,5 viikkoa = 5 osaamispistettä. Keväällä 2020 ravintola- ja catering-alan ammatillisia aineita on opiskeltu etänä,

Opikon avulla eteen päin 

Opikko-hankkeen tarkoituksena on kehittää kokonaisvaltaisen tuen ja vaiheittaisen ammatillisen koulutuksen suorittamisen malli koulutuksen

Haluatko kuulla lisää Liven ajankohtaisista asioista?

Tilaa Ammattiopisto Liven uutiskirje!