Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Oletko jo tutustunut uusiin yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaaleihin?

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 10.9.2020 11:23

Yrittäjyys on merkittävä uravaihtoehto ammattiin opiskeleville, ja yrittäjyyskasvatuksen avulla vaikutetaan myönteisesti opiskelijoiden työllisyyteen ja omiin verkostoihin. Ammattiopisto Live on mukana Bisnekset verkkoon -hankkeessa, jossa on tuotettu ammatillisen koulutuksen yrittäjyyskasvatukseen paljon kaivattua maksutonta, digitaalista ja selkokielistä oppimateriaalia. Oppimateriaalit vähentävät oppilaitosten ja opiskelijoiden oppimateriaalikustannuksia, ovat räätälöitävissä oppijakeskeisesti ja mahdollistavat yrittäjyysopinnot yhä useammalle, sillä materiaaleja opiskellaan verkossa. 

 

Oppimateriaalit perustuvat ammatillisiin opetussuunnitelmiin, soveltuvat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin ja noudattavat ePerusteiden ammattitaitovaatimuksia. Tarjolla on materiaalia seuraaviin tutkinnon osiin:  

  • Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta, yrittäjyyden osa, 1 osp
    (pakollinen kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa)
  • Yritystoiminnan suunnittelu, 15 osp  
    (valinnainen, soveltuu kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin)
  • Yrityksessä toimiminen, 15 osp
    (valinnainen, soveltuu kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin)

Ammattiopisto Liven merkonomikoulutuksen ammatillinen erityisopettaja Soile Siikavirta kertoo:

- Opettaja voi muokata kurssipohjaa ammattialalle soveltuvalla tavalla sekä muokata opintokokonaisuutta opiskelijan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Siikavirta selventää:

- Digitaaliset materiaalit ovat vapaasti hyödynnettävissä paikasta ja ajasta riippumatta. Materiaalit ovat helppokäyttöisiä, monipuolisia ja opiskelijoita motivoivia. Vaikka kyseessä onkin verkkoalusta, opinnot ovat mahdollista tehdä toiminnallisesti yrityksen toimintaa seuraamalla ja yritystoiminnan ympäristöstä oppien. Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus luoda oma yritystarina ja oppia reflektoimalla toisen yrittäjän toimintaa tai luoda oma yritys!

- Tämä on hieno mahdollisuus yrittäjyysopintoihin verkko-opintojen kautta, sanoo Soile hymyillen.


- Tärkeä osa pedagogiikkaa on se, että opiskelija näkee verkkokurssilla etenemisensä reaaliajassa. Opiskelija saa etenemisensä merkiksi esim. aktivoivia värisuoria ja saavutusmerkintäkoodeja sekä palautetta ja ohjausta omalta ohjaavalta opettajaltaan helposti. Helppokäyttöisyys ja seuranta sekä palautemenetelmien kannustavuus olivat suunnittelussa vahvasti mukana koko kehittämistyön ja kehitystyö jatkuu.

- Olen innoissani toiminnallisuudesta ja tukimuotojen huomioimisesta, vaikka onkin kyseessä verkkoalusta! Siikavirta summaa.

Koulutukset opettajille  

Oppimateriaalit sijaitsevat Claned-oppimisympäristössä. Koska alusta on monelle uusi, järjestetään opettajille myös maksuttomia käyttöönottokoulutuksia.

Voit osallistua myös Talous ja nuoret TATin järjestämiin maksuttomiin webinaareihin, joissa tutustutaan oppimateriaalien sisältöön ja Claned-oppimisalustan käyttöön.

Yrittäjyyskasvatuksen oppimateriaalit tuottaneessa Bisnekset verkkoon -hankkeessa mukana ovat Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Ammattiopisto Live, Vantaan ammattiopisto Varia, Talous ja nuoret TAT ry sekä Nuori Yrittäjyys ry. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.

Opettaja, lue lisää, tilaa materiaalit käyttöösi ja ilmoittaudu maksuttomaan käyttöönottokoulutukseen! 

Voit kysyä lisätietoa myös Ammattiopisto Livestä
Soile Siikavirralta,
soile.siikavirta@inlive.fi sekä
Marketta Keiturilta,
marketta.keituri@inlive.fi

 

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti