Ammattiopisto Live jatkaa etäopetusta toistaiseksi. (päivitetty 18.2.2021 klo 14.16). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Yksilöllistä tukea ammatilliseen koulutukseen, kuntoutukseen ja valmennukseen jo 80 vuotta.

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 28.4.2020 15:07

Ammattiopisto Liven ja Live Palveluiden toiminnan alkuhetki ajoittuu talvisodan jälkeiseen jälleenrakennuksen aikaan. Osana Invalidisäätiötä olemme luoneet tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi yhteiskuntaamme jo vuodesta 1940. Yhteiskunnallisen osallisuuden luominen on koko olemassaolomme ajan tapahtunut työllistämiseen tähtäävien toimenpiteiden kautta. 

Tukea tarvitsevien kohderyhmä on sodassa vammautuneiden kuntouttamisesta ja uudelleenkoulutuksesta vuosien saatossa muuttunut, mutta perustehtävämme on säilynyt ennallaan.

Tänä päivänä me liveläiset koulutamme yksilöllistä tukea tarvitsevia opiskelijoita niin ammattiin, työhön kuin itsenäiseen elämään sekä kuntoutamme ja valmennamme haastavimmassa työllistymistilanteessa olevia kohti yhteiskunnallista osallisuutta. Autamme kaikkia asiakkaitamme löytämään omat vahvuutensa ja väylän sopivan kokoiseen työhön.

Live toimii suurella sydämellä, inhimillisellä otteella sekä erilaisuutta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen.

- Invalidisäätiö toimii ajassa ennakoimalla tulevaisuuden työtrendejä ja käynnistämällä aktiivisesti uusia palvelumuotoja. Olemme kulkeneet pitkän matkan perinteisistä käsityöammateista tekoälyn ihmeelliseen maailmaan; 40-lukulaisen jalkinetyöntekijän ja 2020 valmistuvan musiikkiteknologin väliin mahtuu tuhansia tarinoita, joista jokainen on yksilöllinen. Kuten meistä jokainen, Säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti sanoo.

Juhlavuotemme aikana halusimme antaa näkyvyyttä heille, joille tie yhteiskunnalliseen osallisuuteen ei ole ollut helpoin. Olemme kuitenkin uuden asian edessä korona-viruksen vuoksi, joten siirrämme juhlavuodeksi suunnittelemamme tapahtumat turvallisempaan ajankohtaan.

Vallitseva poikkeustilanne haastaa meidät kaikki ennen kokemattomalla tavalla ja monen asiakkaamme tilanne monimutkaistuu. Haluammekin muistuttaa yrityksiä osatyökykyisten arvokkaasta potentiaalista työmarkkinoilla ja suuntaamaan katseen tulevaan: Meillä jokaisella on kykyjä, joita suomalainen työelämä tarvitsee.

Invalidisäätiössä tehdään jatkossakin työtä niin yksilön, työelämän kuin yhteiskunnan tarpeisiin: toiminnallamme luomme yksilöille merkityksiä elämään ja ehkäisemme syrjäytymistä, vastaamme ajankohtaisiin työelämän tarpeisiin ja luomme hyvinvointia sekä entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, jossa jokainen on arvokas.

#invalidisäätiö80

Aiheet: Opisto, työ, invalidisäätiö80

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti