Live lisää lähiopetusta vaiheittain 12.4. alkaen. (päivitetty 7.4.2021 klo 15.47). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Yhteistyön voimaa osaamisen hankkimisessa

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 9.11.2020 17:16

Otto työssäKokkiopiskelija Otto Rossi kertoo olevansa onnekas, kun on löytänyt niin hyvän työpaikan lounasruokien valmistuksen oppimiseen. Antellin Väritupa Tikkurilassa tarjoaakin hyvät puitteet oppimiseen.

Ruoka valmistetaan päivittäin noin 300:lle ruokailijalle ja omavalmistusaste on korkea. Ruokalista on monipuolinen ja vaihteleva. Ravintola sijaitsee punamultaisessa puurakennuksessa kävelymatkan päässä Tikkurilan asemalta. Työpaikalla vieraileva ammatillinen erityisopettaja Marjut Nyström kiinnittääkin huomiota työpaikan hyvään ja oppimismyönteiseen ilmapiiriin. - Työnantaja panostaa opiskelijan oppimiseen ja on hyvin selvillä tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksista. 

Ravintolapäällikkö Lila Hambergin mukaan yhteistyön sujuvuuteen on vaikuttanut erityisesti se, että Otolla on hyvä asenne oppimiseen ja kaikesta näkee, että hän on kiinnostunut alasta ja hän haluaa tulla tulla hyväksi kokiksi. Opiskelija on perehdytetty hyvin talon perehdytyslistan mukaan ja työturvallisuudesta on huolehdittu. Ollaan opittu tuntemaan puolin ja toisin, Otto on kuin yksi meistä, toteaa myös keittiömestari Netta. Kun opiskelijan vahvuudet ja tuen tarpeet on tunnistettu, ohjaaminenkin on helpompaa. 

Otolla on menossa jo toinen koulutussopimusjakso Värituvassa. Siitä on ollut hyötyä, kun talo on tuttu, niin Otto osaa toimia itsenäisemmin ja rutiinia tekemiseen on tullut lisää. Hän kertoi parantaneensa omaa asennettaan opiskeluun. Alussa Otto saattoi hieman hermostua kiireestä, mutta nykyään hän osaa työskennellä tutuissa työtehtävissä, vaikka tulisikin kiireisempi hetki, kuten ammattikeittiössä usein tulee. Otto kiittelee erityisesti hyvää ohjausta työpaikalla, pulmatilanteessa on apu lähellä. Hän on saanut rauhassa opetella työtehtäviä. Aiemmin Otto hieman aristeli lämpimällä puolella työskentelyä, mutta nyt hän työskentelee mielellään lounasruoan valmistuksen parissa. Kerran viikossa hän on leivontavuorossa. Työpaikalla Otto oppii kokonaisvaltaisesti, mitä kokin työn oikeasti on.

Otto Lila ja Ville

Marjut Nystöm

Kirjoittaja toimii ammatillisena erityisopettajana Ammattiopisto Livessä.

 

Kuvassa: 
Ravintolapäällikkö Lila Hamberg
Kokkiopiskelija Otto Rossi
Kokki Ville Räsänen

 

Aiheet: Opisto, työ

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti