Ammattiopisto Live jatkaa etäopetusta toistaiseksi. (päivitetty 18.2.2021 klo 14.16). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Viking Linen ja Liven yhteistyöstä on iloa yritykselle, opiskelijoille ja asiakkaille

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 5.11.2019 9:17

Viking Line ja Ammattiopisto Live ovat käynnistämässä yhteistyötä, jossa yhtiö tarjoaa täysin uudenlaisen oppimisympäristön erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

Yhteiskuntavastuulliset yritykset uskovat työelämän tasavertaisuuteen

Liven arvomaailmassa jokainen yksilö kykenee itsensä kokoiseen työhön ja jokaisella on olemassa osaamista, jota yhteiskunta tarvitsee. Liven tavoitteena on auttaa opiskelijoita tunnistamaan oma osaamisensa ja luomaan oma tiensä kohti työtä ja osallisuutta. Onneksi on olemassa yrityksiä, jotka jakavat saman ideologian.

Yritysyhteistyö on oleellinen osa Liven toimintaa. Aidoissa yrityksissä opiskelijat kartuttavat ammatti- ja työelämätaitojaan monin verroin paremmin kuin oppilaitoksessa.

- Yhteiskuntavastuullisesti toimivat yritykset tarjoavat erityistä tukea tarvitseville opiskelijoillemme heidän yksilölliset tarpeensa huomioivia oppimisympäristöjä. Yhdessä näiden yritysten kanssa nostamme asiakkaidemme ja opiskelijoidemme työkyvyn kunniaan ja luomme työllistymisen sekä osallisuuden mahdollisuuksia tukea tarvitseville, rehtori Sirpa Lukkala sanoo.

Yhteistyö Viking Linen kanssa avaa Liven opiskelijoille oven uudenlaiseen, innostavaan ja eksoottiseen oppimisympäristöön. Viking Linen ja Liven yhteistyö käynnistyy asiakaspalvelutehtävällä, johon osallistuvat merkonomiopiskelijat sekä omaa koulutusalaansa etsivät valmentavan koulutuksen VALMA-nuoret. Opiskelijoiden tehtävänä on kannustaa matkustajia ottamaan itsestään kuvia mediaseinä taustallaan sekä opastaa kuvien tägäämisessä some-kanaviin. Helsingin Sataman kanssa yhteistyössä toteutettu palvelu on osa Viking Linen ILOA-konseptia.

Liveläiset työskentelevät mediaseinän parissa muutaman tunnin ajan aamulaivan sekä iltapäivälaivan lähtöjen aikaan. Lähtöjen väliin jäävä aika hyödynnetään tehokkaasti alan muiden opintojen suorittamiseen.

Monien mahdollisuuksien matkailuala

- Oppimisympäristönä Katajanokan terminaali on hyvin monipuolinen, koulutuspäällikkö Matti Matikainen toteaa. Opettajat ovat innoissaan kansainvälisen oppimisympäristön tarjoamista monista mahdollisuuksista, kuten vieraiden kielten ja kulttuurien parissa toimimisesta.

Viking Line ja Live ovat jo ehtineet kartoittaa muitakin mahdollisia oppimisympäristöjä sekä maalta että mereltä. Näitä voisivat olla mm. matkatavaroiden kuljetuksessa auttaminen, henkilökunnan hemmottelu hierontahetkellä tai vaikkapa trubaduurikeikan heittäminen risteilyllä.

Käynnistyvä yhteistyö tuottaa iloa ihan jokaiselle osapuolelle, koulutuspäällikkö Anu Kilkku sanoo. Mahdollisuuksia työtehtävien ja halukkaiden työntekijöiden yhdistämiselle löytyy, kun yhteistyöhön lähdetään ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin, kuten työn tasa-arvoon uskovat yhtiöt Viking Linen lailla tekevät.

Aiheet: Opisto, työ, asiakkuustyö

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti