Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

10.jpg

Ajankohtaista

Vahvuus

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 8.10.2019 9:18

Vantaalainen Ilona Ojankoski valmistui Ammattiopisto Livestä sisustajaksi 2017. Alalle hän päätyi puolivahingossa, sillä alun perin kuvitteli hakevansa opiskelupaikkaa sisustussuunnittelun puolelta. – Eipä tästä osaamisesta mitään haittaakaan ole ollut, oman kotinsa remontoinut rempseä nuori nainen sanoo.

Livestä Ilona sai tutkinnon, joka avaa mahdollisuuden hakeutua vaikkapa korkeakouluopintoihin. Tutkinnon suorittaminen olikin tärkeä etappi; Ilonan todellinen intohimo nimittäin löytyy kirjoittamisesta ja asioiden visualisoinnista.

Esiintymisestä nauttiva Ilona oli pitämässä puhetta Nuorten työllistymisen tulevaisuus- seminaarissa, kun yleisössä istunut Liven asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen bongasi hänet. Journalismin ja viestinnän opinnoista haaveileva Ilona halusi varmistua, olisiko ala ”hänen juttunsa”. Annikan myötävaikutuksella Ilona pääsi Liven viestintään puolen vuoden työkokeiluun.

Ilonan mukaan työharjoittelu osana tiivistä viestintätiimiä oli lottovoitto. – Sain työpöydälleni tehtäväkokonaisuuksia laidasta laitaan. Tein henkilöhaastatteluita Intraan, kävin juttukeikoilla kameran kanssa ja tein videomateriaalia Liven käyttöön. Nautin ajastani Livessä, sillä opin joka päivä uutta ja itsetuntoni viestinnän tekijänä kasvoi, Ilona kertoo.

Korkeakoulun ovet eivät vielä viime kevään yhteishaussa avautuneet, mutta Ilona onnistui saamaan toimistoassistentin pestin yhdistyksestä STM:n Paikka auki -avustusohjelman kautta. – Työpäiväni täyttyvät pitkälti yhdistyksen viestinnästä ja sosiaalisen median kanavien hallinnasta. Koen, että minuun luotetaan, sillä olen saanut vastuuta lisää. Tämä on ollut juuri niin ihana työpaikka, kuten oletinkin, Ilona kertoo.

Ilonan kiistattomia vahvuuksia ovat visuaalisuus, taiteellisuus sekä persoonallinen kirjoitustyyli. Ironista onkin, että mitä luontevin ammatti oli kaatua keskittymishaasteiden aiheuttamiin kirjoitusvirheisiin. Tunnistettuaan omat heikkoutensa Ilona oppi keskittymään ja kirjoitusvirheet vähenivät. Ilonan viesti kuuluukin: ”Täytyy tuntea omat heikkoutensa voidakseen tulla vahvaksi.”

Ilona kertoo itse tuottamallaan ja esittämällään videolla siitä, miten erilaisuus on rikkaus.


Paikka auki on Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) avustusohjelma, josta jaetaan avustuksia sosiaali- ja terveysjärjestöille nuorten ja osatyökykyisten työllistämiseen. Ohjelma on käynnissä vuoden 2021 loppuun saakka.

Järjestöt voivat hakea työntekijän palkkaamiseen avustusta, joka kattaa työntekijän kulut 100%. Avustuksia hallinnoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) ja ohjelmaa koordinoi Nuorten Ystävät ry.

Ohjelman kautta hakuun tulevat työpaikat on tarkoitettu osatyökykyisille (ilman ikärajausta) sekä työelämän ulkopuolella oleville alle 30-vuotiaille nuorille. Paikka auki -avustusohjelman tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle vaikeasti työllistyvälle henkilölle määräaikainen työsuhde sosiaali- ja terveysalan järjestössä ja täten edistää heidän työelämävalmiuksiaan sekä jatkopolkumahdollisuuksiaan. Kaikkiaan Paikka auki -ohjelman avulla on työllistetty jo yli tuhat nuorta tai osatyökykyistä ympäri maata vuodesta 2014 alkaen.

Lue lisää www.paikka-auki.fi

 

Aiheet: Opisto

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti