Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

10.jpg

Ajankohtaista

Työnantaja, työllistäisitkö osatyökykyisen?

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 3.2.2020 14:35

Työnantajille on tarjolla monenlaisia taloudellisia tukia osatyökykyisen työllistämiseen. Erilaiset työllistämisen tuet ovat erinomainen keino pienentää rekrytoinnin kustannuksia, mutta moni työnantaja ei ole niistä välttämättä tietoinen. Lue alta, mitä taloudellisia tukia voit saada erityistä tukea tarvitsevan rekrytointiin!

Live on erikoistunut erityistä tukea tarvitsevien kouluttamiseen, valmentamiseen ja työllistymiseen. Opiskelijoistamme ja valmennettavistamme löytyy työntekijöitä harjoitteluun tai rekrytoitavaksi. Rekrytoimalla Liven kautta voit toteuttaa yrityksesi yhteiskuntavastuuta ottamalla erityistä tukea tarvitsevan motivoituneen tekijän töihin.

Työnantaja, voit saada näitä tukia rekrytointia helpottamaan:

 • Työhönvalmennus
  Työhönvalmennus on työnantajalle maksutonta. Työhönvalmentaja auttaa työnantajaa tukimuotojen hakemisessa ja on tarvittaessa tukena työn aloituksessa. Työhönvalmennuksen tavoitteena on saada sopiva työ ja työntekijä kohtaamaan toisensa. Lue lisää Liven työhönvalmennuksesta.ikoni2
 • Työkokeilu
  Työkokeilun tavoitteena on selvittää henkilön työelämävalmiuksia, vaihtoehtoja ammatinvalinnalle ja uralle ja tukea paluuta työmarkkinoille. Työkokeilu on työnantajalle maksutonta ja työkokeilijat ovat vakuutettuja TE-toimiston puolesta.

 • Palkkatuki
  TE-toimisto voi myöntää työnantajalle työttömän työnhakijan palkkauskustannuksiin palkkatukea. Palkkatuetun työn tarkoituksena on edistää työnhakijan työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Harkinnanvarainen tuki voi olla enintään 30 %, 40 % tai 50 % ikoni1palkkauskustannuksista.

 • Kuntalisät
  Työnantajien on mahdollista hakea työllistymisen kuntalisää työttömän työnhakijan palkkaamiseen. Tukien määrä vaihtelee kunnan mukaan. Työnantaja voi saada useampaa työllistymisen tukea yhtäaikaisesti.

 • Työolosuhteiden järjestelytuki
  Työnantaja voi saada työolosuhteiden järjestelytukea, jos työhön palkattavan tai työssä jo olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää uusia työvälineitä, kalusteita tai muutostöitä työpaikalla (max 40ikoni300 €) tai apua työssä toiselta työntekijältä (max 20 €/h, enintään 18 kk ajan).

 • Oppisopimus
  Oppisopimuskoulutus on työnantajalle joustava tapa rekrytoida. Kouluttamalla työntekijän työpaikalla yritys saa tarpeisiinsa sopivinta osaamista. Koulutuksen aikana opiskelija on työsuhteessa ja työskentelee vähintään 25 h/viikko. Opiskelijalle nimetään työpaikalta työpaikkaohjaaja, joka opastaa ja tukee opintojen aikana. Live tarjoaa työnantajalle maksuttoman työpaikkaohjaajan koulutuksen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen
p. 050 557 1495
etunimi.sukunimi@inlive.fi

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti