Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Tutkintojen valtakunnallinen työelämäpalaute

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 2.8.2021 12:26

Ammatillinen koulutuksessa on nyt käytössä yhtenäinen järjestelmä, jolla kerätään työpaikoilta palautetta siitä, miten koulutus- ja oppisopimusjaksot sujuvat järjestelyiden näkökulmasta. Kyselyt on kehitetty laajassa suunnitteluprosessissa, jossa työelämä on ollut mukana. Tavoite on varmistaa laadukas työvoima eri toimialoille oppilaitosten kehittäessä toimintaansa palautteen pohjalta. Kyse on myös laadunvarmistuksesta. Vastausten määrällä ja yhteispistemäärällä on vaikutusta oppilaitoksen rahoitukseen. Työelämäpalaute sisältää kaksi eri kyselyä, joihin vastaaminen vie noin 5 min. Itse kysymykset löytyvät lopussa olevista linkeistä.

Työpaikkaohjaajakysely

Kyselylinkki tulee oppisopimuksessa tai koulutussopimuksessa nimetylle vastuulliselle työpaikkaohjaajalle työsähköpostiin ja tekstiviestinä työpuhelimeen. Jos vain toinen näistä yhteystiedoista on ilmoitettu, linkki lähtee kyseiseen kanavaan. Lähettäjä on Opetushallitus. Viestit lähtevät joka kuukauden 1. ja 16. päivä niistä työpaikkajaksoista, jotka ovat päättyneet lähettämispäivää edeltävän kahden viikon aikana. Viestin voi tarvittaessa välittää eteenpäin henkilölle, joka on enemmän ohjannut opiskelijaa.

Työpaikkakysely

Ammattiopisto Live lähettää työpaikkakyselyn kaksi kertaa vuodessa, tammi−helmikuussa ja heinä−elokuussa niille työpaikoille, joilla on päättynyt Liven työpaikkajaksoja edeltävällä vuosipuoliskolla. Ensimmäinen kysely on tammikuussa 2022. Kyselylinkki lähetetään ns. työpaikan edustajalle. Tällä tarkoitetaan henkilöä, joka vastaa laajemmin työpaikan toiminnoista, mm. yhteistyöstä oppilaitosten kanssa. Hän on henkilö, joka yleensä myös allekirjoittaa koulutus- ja oppisopimukset. Kyse on usein yrityksen omistajasta, henkilöstöpäälliköstä tai työelämäkoordinaattorista. Varsinkin pienissä yrityksissä sama henkilö toimii kuitenkin sekä työpaikkaohjaajana että työpaikan edustajana.

Tulokset julkaistaan opetushallinnon tilastotietopalvelussa Vipusessa
https://vipunen.fi/fi-fi/ammatillinen-koulutus

Tietoa Opetushallituksen sivuilta:
Ammatillisen koulutuksen työelämäpalaute

Suomenkielinen esite ja Työelämäpalautteen kysymykset 2021
Englanninkielinen esite ja Working Live Feedback Survey 2021
Ruotsinkielinen esite ja Arbetslivsrespons enkätfrågor 2021

Yksityiskohtaista tietoa menettelyistä lähinnä opetushenkilöstölle:
eDuuni wiki ARVO Opetushallinnon vaikuttavuustietopalvelu Kyselyt
                                                                                                    
Lisätietoa:
kehityspäällikkö Taina Teiramaa-Seger
040 662 7100
taina.teiramaa-seger@inlive.fi

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti