Taitaja2021 semifinaaliviikot ovat onnellisesti ohi ja finaaliin päässeiden opiskelijoiden nimet ovat selvillä. Ammattiopisto Liven opiskelijoita osallistui kaikkiin tämän vuoden TaitajaPLUS-lajeihin. Jokaisesta lajista myös pääsi opiskelijoita kilpailemaan toukokuisiin finaaleihin Oulun seudulle!
Ennen semifinaaleja elettiin jännittäviä hetkiä logistiikan kilpailussa, missä kaikki semifinalistit jouduttiin vaihtamaan juuri ennen kilpailuja sairaustapausten vuoksi.
Onnittelut kaikille finaaliin päässeille opiskelijoille!
Logistiikka -lajin finaaliin Livestä pääsi Kristian Rautiainen, liiketoiminnan finaalissa Liveä edustaa Inka Jokinen ja ravintola- ja catering parikilpailuun pääsivät Iisa Vähäkuopus ja Saritta Nyman sekä Miika Säppi ja Yin Win.
Taitaja2021 Oulu -tapahtuma järjestetään 18.–20.5.2021 koronapandemian vuoksi uudella tavalla. Yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti Suomesta ja ulkomailta. https://taitaja2021.fi/fi/
Semifinaalitehtäviin voi tutustua verkossa
Minkälaisilla tehtävillä opiskelijat pääsivät finaaleihin? Semifinaalitehtäviin voi tutustua Taitaja2021 sivuilla jokaisen lajin kohdalla. Samoille sivuille ilmestyvät finaalitehtävät maaliskuun aikana.
Logistiikka
Varastonhoitajan on osattava logistiikan perusvalmiuksiin kuuluvat asiat, kuten tavaran vastaanottaminen ja säilyttäminen, tavaran keräily ja lähettäminen, inventointi ja saldonhallinta sekä trukinkuljettajan tehtävät.
Logistiikan semifinaalitehtävänä oli tavaran vastaanottaminen ja hyllyttäminen:
tavaran vastaanottaminen varastoon (laiturityöskentely)saapuneen tavaran tarkastus
tavaran hyllyttäminen
https://taitaja2021.fi/fi/lajit/taitajaplus/p2-logistiikka/semifinaali/
Asiakaspalvelu ja myynti
Asiakaslähtöiseen liiketoimintaosaamiseen kuuluvat erilaiset asiakaspalvelutilanteiden sekä myymälätehtävien hoitamiseen liittyvät tehtävät.
Liiketoiminnan semifinaalitehtävät olivat:
asiakaspalvelu ja myyntituotteiden myyntikunnostus ja esillepano ohjeiden mukaan
hinta-/ tuotetietojen ohjeenmukainen esillepano
https://taitaja2021.fi/fi/lajit/taitajaplus/p2-liiketoiminta-2/semifinaali/
Ravintola- Ja catering
Ruoanvalmistustehtävissä kokki osaa käyttää ja muokata ruoanvalmistusohjeita. Kokki toimii asiakaspalveluhenkisesti, vastuullisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Ravintola- Ja catering semifinaalitehtävinä oli valmistaa alku- ja pääruoka, kasvislisäke ja jälkiruoka. Ennen kilpailua oli myös kirjallinen suunnitteluun liittyvä ennakkotehtävä.
https://taitaja2021.fi/fi/lajit/taitajaplus/p3-ravintola-ja-cateringpalvelut/semifinaali/
Menestystä kilpailuihin Liveläiset!
Mervi Rantanen
Kirjoittaja toimii ammatillisena erityisopettajana Ammattiopisto Livessä.
Jätä kommentti