Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Ruokahävikki kuriin teknologian avulla

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 11.5.2021 10:31
Ammattiopisto Livessä otetaan toukokuussa käyttöön sovellus, jonka tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä. Sovellusta käyttämällä Liveen saadaan aikaan yhtenäinen ja tehokas toimintatapa, jonka myötä saadaan selville muutokset tavanomaiseen ruokatarpeeseen nähden.
 
Livelle räätälöity ruokahävikki-sovellus perustuu ruokailijamäärän ennakointitietoon. Ruokahävikki-sovellus tulee pääasiallisesti opettajien ja ohjaajien käyttöön ja sitä voi käyttää mobiililaitteilla tai tietokoneella. Ruokahävikki-sovelluksen toimintaperiaate on selkeä: Sovelluksen avulla henkilöstö ilmoittaa opiskelijoiden poissaolot tai vastaavasti mahdolliset lisäruokailijat etukäteen lounaspaikkoihin. Näin ollen ravintolat osaavat valmistaa oikean määrän annoksia ja ruokahävikin määrä pienenee.
 
Sovellus on myös käyttäjälleen palkitseva: Ruokahävikki-sovellus kertoo käyttäjäkohtaisesti kuluneen kolmen kuukauden ajan hävikkisäästön sekä kiloissa että euroissa. Ruokahävikki-sovellus kytketään Liven taloudenhallintajärjestelmään, jonka avulla tulevaisuudessa raportoidaan ruokahävikin osalta syntyneet säästöt.
 
- Koko oppilaitoksen toiminnassa halutaan tehdä kestäviä ja ekologisia valintoja. Ruokahävikki on kansallisesti merkittävä co2 -päästöjen lähde, ja hävikin vähentäminen on taloudellisen tehokkuuden lisäksi tärkeää myös osana kestävän kehityksen mukaisia valintoja, Liven rehtori Antti Aavikko.

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti