Live lisää lähiopetusta vaiheittain 12.4. alkaen. (päivitetty 7.4.2021 klo 15.47). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Stipendi maahanmuuttaja-opiskelijalle: Queenselenan erilainen tarina

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 1.12.2020 12:00

AMKE ry myönsi syksyllä 2020 seitsemän kappaletta stipendejä esimerkillisille maahanmuuttajaopiskelijoille. Stipendiesityksiä tehtiin jopa 63 opiskelijalle ja yksi stipendin saaneista on Livessä kodinhuoltajaksi opiskeleva Queenselena Selase, 28.

Liven opiskelija Queenselena Selase aloitti kotityö- ja puhdistuspalvelujen, kodinhuoltajan opinnot tammikuussa 2018 Leppävaaran toimipaikassa. Etiopian somalialueella syntynyt Queenselena saapui Suomeen vuonna 2011.

AMKEn stipendiaattivalinnoissa painotettiin erityisesti kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa sekä menestystä kotoutumiskoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen tavoitteiden saavuttamisessa.

Queenselenan opettaja Mervi Rantanen on ylpeä opiskelijastaan, joka on osoittanut erittäin korkeaa opiskelumoraalia koko opintojensa ajan.

  • Queenselenan korkea opiskelumotivaatio on parantanut suomenkielentaitoa ja ammattisanaston omaksumista. Hän on myös saanut erittäin paljon kiitosta koulutussopimuspaikoistaan aktiivisuudestaan ja halustaan oppia uutta. Queenselenalla on luontainen halu auttaa ja kohdata muita ihmisiä. Hän on valtavan sydämellinen ja muut huomioiva, aivan ihana ihminen. Queenselena on esimerkki opiskelijasta, joka ei anna vastoinkäymisten lannistaa itseään.

Queenselena_SelaseQueenselena kuuluu vähemmistöjen vähemmistöön: Suomeen päästyään hän on käynyt läpi kasvun miehestä naiseksi. Oman yhteisönsä hylkäämä opiskelija on Livessä saanut olla oma itsensä hyväksyvässä ilmapiirissä ja se on auttanut häntä kasvamaan vaikeuksien yli.

Queenselena on kasvanut epävarmasta pojasta vahvaksi ja oman arvonsa tuntevaksi naiseksi sekä puhdistuspalvelualan ammattiylpeäksi osaajaksi. Myös lisäkoulutus kiinnostaa Queenselenaa. Syksyn koulutussopimusjaksolla vanhusten palvelutalossa heräsi kiinnostus opiskella hoiva-avustajaksi. Opiskelujen ohella hän on tehnyt monipuolisesti keikkatöitä päivittäistavarakaupoissa ja saanut sieltäkin vastuutehtäviä.

Queenselena valmistuu kodinhuoltajaksi joulukuussa 2020 ja toivoo saavansa vakituisen työpaikan.

“Lapsena ajattelin, että mikään ei onnistu enkä opi mitään hyvää. Olen nyt tosi kiitollinen ja onnellinen. Näen tulevaisuuden positiivisena ja tiedän, että tulen pärjäämään. Koulun käyminen ja ammattiin valmistuminen on kaikille tärkeää.” -Queenselena-

 

Aiheet: Opisto

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti