Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Ammattiopisto Liven opiskelijat myyntityössä kauppakeskus Sellossa

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 7.9.2020 9:00

Ammattiopisto Livessä ajatellaan, että jokaisessa on kykyjä ja osaamista, jota yhteiskunta tarvitsee. Myös kauppakeskus Sellon markkinointipäällikkö Sanna Kouvalainen jakaa tämän ajatuksen.

Kauppakeskus Sello on tehnyt yhteistyötä Ammattiopisto Liven kanssa jo parin vuoden ajan. Nuoret opiskelijat ovat tuottaneet kauppakeskukselle upeita elämyksellisiä ja osallistavia tapahtumia ja samalla päässeet esittelemään toimintaansa.

  • Rohkeasti esiintyvät nuoret ovat olleet mukana myös kauppakeskuksen omissa tapahtumissa, mm. ystävänpäiväteemalla. Lisäksi kauppakeskuksemme myymälät ovat tarjonneet opiskelijoille työharjoittelupaikkoja, Kouvalainen avaa yritysyhteistyön monipuolisuutta.

Pop-up myyntityötä ensimmäistä kertaa Sellossa

14.-20.9. liveläisille avautuu jälleen uusi yhteistyön muoto Sellossa. Live avaa pop-up myymälän viikon ajaksi Sellon toiseen kerrokseen.

Myynnissä on Liven artesaani- ja valmentavan koulutuksen opiskelijoiden valmistamia sisustustuotteita ja lahjatavaroita. - Tuotteiden myynti on hyvin merkittävä asia monelle artesaaniksi opiskelevalle, sillä useimmat heistä ryhtyvät yrittäjiksi, artesaaniopiskelijoiden ohjaaja Pia Pyötsiä kertoo.

Liven pop-up myymälässä myyntityötä tekevät pääasiassa Liven merkonomi-opiskelijat. Asiakaspalveluun suuntautuville opiskelijoille vilkas kauppakeskusympäristö onkin mitä luontevin oppimisympäristö.

Omissa vuorossaan myyntiä harjoittelevat myös TELMA-opiskelijat, jotka suorittavat myymälässä vapaasti valittavaa myynnin kurssiaan. TELMA tarkoittaa Työhön ja itsenäiseen elämän valmentavaa koulutusta. Koulutus ei johda tutkintoon, vaan tavoitteena on löytää nuorille sopivan kokoinen työ käytännön työtehtäviin tutustuen.

  • Opiskelijalle on merkityksellinen tilaisuus päästä myymään kauppakeskukseen. Myöskin myyntituotteen valmistus on tärkeä osa työelämään valmentautumisen opintokokonaisuutta, opettajat Maija Koski ja Maarit Kylä-Liuhala
  • Valmistautuminen uusiin tilanteisiin on koulutuksessamme tärkeää. Opiskelijan turvallisuuden ja onnistumisen tunnetta lisää tieto siitä, mitä on odotettavissa, Koski kertoo. Myyntitilanteita treenataankin ennakkoon mm. draamaharjoitusten avulla. - Olemme erittäin kiitollisia yhteistyöstä kauppakeskuksen kanssa, opettajat sanovat.

Sellosta rohkeutta ja itsevarmuutta reppuun

Livessä taide ja kulttuuri ovat olennainen osa arkea ja elämää – niin visuaalisina teoksina seinillä kuin opetuksessa. Live on myös Suomen ainoa ammatillinen erityisoppilaitos, josta voi valmistua mm. muusikoksi tai tanssijaksi. Liven kulttuurialojen opiskelijat ovat esiintyneet Sellon ystävänpäivän ja äitienpäivän tapahtumissa jo parin vuoden ajan. Pop-up myyntiviikolla, keskiviikkona 16.9. Liven musiikin opiskelijat esiintyvät kauppakeskuksen asiakkaille kaksi kertaa.

  • Yhteistyö Liven kanssa antaa paljon. Nämä nuoret ovat samaan aikaan huikeita ja vaatimattomia. Into on aivan valtava. Upeinta on ollut nähdä ja kuulla opettajilta siitä itsevarmuuden ja rohkeuden kasvusta, joka tapahtuu näiden tilaisuuksien myötä. On ilo olla mahdollistamassa heille näitä kokemuksia ja toivottavasti teemme yhteistyötä jatkossakin, Sanna Kouvalainen sanoo.

Aiheet: Opisto, asiakkuustyö

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti