10.jpg

Ajankohtaista

Tunnelmia Tenholantien Minirekrymessuilta

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 8.2.2019 14:40

Tenholantien toimipaikassa järjestettiin 30.1 Minirekrymessut, joiden tarkoitus on esitellä työnantajia ja työmahdollisuuksia työttömille tai opiskelijoille. Paikalla Minirekrymessuilla oli 12 työnantajaa esittelemässä yrityksiään ja tarjolla olevia työpaikkoja. Päivän aikana väkeä Tenholantielle saapui tuvan täydeltä ja puheensorina kantautui korviin koko messujen ajan. Kävijöitä arvioitiin olevan jopa 300.

Vierailevat opiskelijat pitivät messuista kovasti, näin tiesi kertoa ammatillinen erityisopettaja Heidi Forss:

”Opiskelijat tykkäsivät messuista kovasti ja pitivät näitä hyödyllisenä! Täällä pääsee verkostoitumaan ja näkemään muita opiskelijoita. Muutama opiskelija kertoi saaneensa mahdollisen työssäoppimispaikan keskustellessaan työnantajien kanssa. Itse näen MiniRekrymessut suurena mahdollisuutena ja näitä voisi järjestää useamminkin, vaikka kaksi kertaa vuodessa!” Heidi ideoi ja jatkoi vielä ”Toiset voisi järjestää vaikka syksyllä.”

Mahdollisuuksia ja vastuullisuutta

Yksi messujen kiinnostavimmista osastoista oli lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju Mustin ja Mirrin piste. Haastattelin ketjun maajohtajaa Juhana Lambergia. Hän pitää yhteistyötä Liven kanssa merkityksellisenä ja kertoo yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin.

”Tähän asti yhteistyö Liven kanssa on ollut työharjoittelua ja työkokeilua työttömille ja opiskelijoille. Keväällä on tarkoitus tehdä suurempi yhteistempaus, missä yhdistyisi meidän työntekijöitä sekä Liven asiakkaita ja henkilökuntaa, enempää tästä en voi vielä paljastaa” Juhana vinkkaa salaperäisenä.

Nuorten työllistäminen on Mustille ja Mirrille ketjuna ajankohtaista ja tärkeää:

”Haluamme toimia vastuuntuntoisesti ja mietimme organisaatiossamme paljon yhteiskunnallisia asioita. Näemme nämä messut sekä yhteistyömme Liven kanssa hyvänä mahdollisuutena työllistää nuoria ja työttömiä. Kohtaamme heitä ja pääsemme keskustelemaan vastavuoroisesti tarpeistamme, jotta saisimme työntekijöiksi heitä, jotka ovat aidosti alastamme kiinnostuneita.”

Tunnelma messuilla on Juhanan mielestä ollut hyvä ja vilkas. Uteliaita henkilöitä on ollut paljon ja kiinnostus eläimiä kohtaan ollut aitoa. Eläintuntemus on työn kannalta tärkeää.

”Monilla kiinnostuneilla on omia lemmikkejä ja itse näen asian niin, että meille on helpompi tulla töihin, kun tuntee lemmikit. Silloin ymmärtää asiakasta parhaiten. Töitä on kuitenkin tarjolla monelta alalta. Meillä on mm. varasto-, asiakas- ja toimistotöitä”, Juhana sanoo ja kertoo monien kyselleen tehtäviä muualtakin kuin asiakaspalvelutöistä. ”Täällä messuilla kiinnostuneita on laidasta laitaan.”

Messut ovatkin huikea mahdollisuus monelle työtä tai työharjoittelupaikkaa etsivälle. Päivän aikana nähtiin paljon uudenlaista energiaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. 

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti