Live lisää lähiopetuksen määrää 3.5. alkaen.. (päivitetty 7.4.2021 klo 14.07). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Liven Aapo Väisäselle hopeaa SakuStarsien Kirjoitelma-sarjassa

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 19.4.2021 13:23

Aapo Väisänen on 18-vuotias espoolainen, joka opiskelee ensimmäistä vuotta liiketoimintaa Ammattiopisto Livessä. Aapo osallistui SakuStars-kisoissa Kirjoitelma-sarjaan opettajan ehdotuksesta. Kilpailujen ensikertalainen sijoittui iloiseksi yllätyksekseen kisan toiseksi!

Aapo rakastaa kirjoittamista niin paljon, että ryhtyi jo alakouluikäisenä toimittamaan omaa sanomalehteä. - Tykkään vierailla uusissa paikoissa ja tutustua eri kulttuureihin. Ideat omaan lehteen syntyvät oman kiinnostuksen mukaan ja liittyvät monesti jotenkin omaan elämään, Aapo kertoo. Aapon sanomalehdessä näkyy toimittajan konkreettinen kädenjälki, sillä se ilmestyy vanhanajan kaunokirjoituksella kirjoitettuna.

Aapo Väisänen sijoittui hopealle SakuStarsin Kirjoitelma-sarjassaSakuStars-kilpailutöiden aiheena oli Antaa taidon näkyä. Aihe oli aktiiviselle kirjoittajalle mieluinen ja aiheesta riittikin monipuolisesti kirjoitettavaa. – Kilpailutyöni otsikko oli Miten menestyä omilla taidoilla. Teksti käsitteli taitoja viidestä eri näkökulmasta: kädentaidot, käsiala, ammattitaidot, uusien asioiden oppiminen sekä positiivisen ajattelun taito. Tekstin aihepiirit ketjuuntuivat hyvin yhteen ja aiheesta seuraavaan siirtyminen tapahtui kuin itsestään. Pystyin myös hyödyntämään tekstissä omia kokemuksiani erilaisten taitojen merkityksestä elämässä ja elämänhallinnassa, Aapo kertoo.

Kilpailuun osallistuminen etänä sopi Aapolle hyvin. Tekstin sai kirjoittaa kotona omassa rauhassa ja valmis teksti toimitettiin kisan järjestäjälle. Aapon mielestä parasta hänen tekstissään oli sisällöllinen monipuolisuus sekä omien kokemusten ja näkemysten avaaminen.

Palkintoa Aapo ei kuitenkaan osannut odottaa. - Oli tosi iloinen yllätys, että sijoituin näin hyvin. Kisan kautta oli hienoa huomata, miten omista taidoista voi hyötyä.

Vaikka tekstiä syntyykin liuskatolkulla omasta kynästä, Aapo ei itse tunnusta olevansa lukutoukka. – Seuraan ajankohtaisia aiheita verkkolehdistä ja luen Akkaria (Aku Ankka), Aapo nauraa.

Kirjoittamisesta haaveileville Aapo antaa hyödyllisen vinkin: - Hyvän tekstin salaisuus on tehdä ensin käsitekartta. Käsitekartan avulla teksti tulee rajattua eikä se pääse rönsyilemään. Kartta toimii samalla muistilistana asioista, jotka tulee muistaa kertoa tekstissä.

Aapon mukaan kannattaa olla kiinnostunut maailman asioista ja olla ulospäin suuntautunut. Sillä tavoin löytää aiheita, joista voisi kirjoittaa. - Kirjoittaminen on taito, jonka omaksuu, kun sen vaan aloittaa. Sen mistä unelmoi, on mahdollista toteuttaa, Aapo toteaa.

Aiheet: Opisto

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti