Ammattiopisto Live jatkaa etäopetusta toistaiseksi. (päivitetty 18.2.2021 klo 14.16). Lue lisää

Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Liveläiset työntekoa oppimassa Kaaren Karnevaalihumussa

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 25.2.2020 9:22

Tanssia, musiikkia ja myyntituotteita – missäpä mukavampi työympäristö nuorille kuin karnevaaleilla kauppakeskuksessa! Ammattiopisto Live käynnistää yhteistyön helsinkiläisen Kauppakeskus Kaaren kanssa vilkkaalla tapahtumaviikolla, jolloin opiskelijat pääsevät asiakaspalveluharjoituksen ja esiintymisen tositoimiin. Kauppakeskus Kaari haluaa tehdä yhteiskunnallista hyvää ja toivottaa Liven opiskelijat tervetulleiksi poikkeukselliseen ympäristöön työssäoppimaan.

Oppiminen aidossa toiminnallisessa ympäristössä kehittää opiskelijan taitoja ja kasvattaa ymmärrystä työelämästä. Siksi yritysten tarjoamat työssäoppimisen kokemukset ovat opiskelijoille kultaakin kalliimpia. Kauppakeskus Kaaren arvomaailmaan yhteistyö Liven kanssa sopii erinomaisesti. – Olin todella iloinen Liven yhteydenotosta, sillä haluamme olla mukana tekemässä yhteistä hyvää. Olemme mielellämme käytettävissä lähialueen toimijoiden tempauksissa ja tapahtumissa, markkinointipäällikkö Katriina Halme sanoo.

Liven asiakaspalvelun ja myynnin opiskelijat ja valmentavan koulutuksen opiskelijat pääsevät harjoittelemaan työntekoa aidoissa asiakaskohtaamisissa pop-up myyntipisteessään. Myynnissä on sekä valmentavan koulutuksen että artesaani-opiskelijoiden valmistamia käsitöitä, kuten selviytymisrannekkeita, itse tehtyä saippuaa, mehiläisvahakääröjä, pyykkietikkaa ja kierrätysmateriaalista valmistettuja pesukintaita. Yksi mielenkiintoisimpia tuotetarinoita lienee Messukeskuksen näyttelyosastojen matonpaloista valmistetut korit ja lasinaluset. Sisustusalan opiskelijat puolestaan ovat stailanneet myyntipisteen Liven näköiseksi.

Liven kulttuurialojen opiskelijat puolestaan tempaisevat tanssi- ja musiikkiesityksillään Kaaren asiakkaiden iloksi. Esiintymistilanteet lisäävät esiintymisvarmuutta turvallisessa ympäristössä opettajien, ohjaajien ja opiskelutovereiden kannustamana.

Hyvän mielen myyntituotteiden ja taide-alojen opiskelijoiden esiintymisten lisäksi Live tarjoaa Kaaressa myös palveluohjausta niille, joiden tulevaisuuden jatkopolut ovat epäselvät. Palveluohjaukseen voi piipahtaa, jos opiskelupaikka puuttuu tai nykyinen opinahjo ei tunnu sopivalta. Palveluohjaus löytyy pop-up myyntipisteen yhteydestä.

Yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö on tärkeä osallisuuden lisääjä, sillä nimenomaan työn myötä tukea tarvitsevat integroituvat yhteiskuntaan. Live yrityskumppaneineen tekee työtä sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä.

Aiheet: Opisto, työ, asiakkuustyö

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti