Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Kesälahjoja ja kierrätystavaroiden keruuta Liven pop-upissa

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 11.5.2021 15:14

Ammattiopisto Live avaa kahden viikon mittaisen pop-up myymälän Kauppakeskus Sellon 1.kerrokseen 25.5.-6.6.2021. Pop-up pisteessä on myynnissä Liven opiskelijoiden tekemiä tuotteita. Lisäksi pop-upiin voi tuoda tarpeettomaksi jääneitä kierrätystavaroita, jotka tulevat myyntiin elokuussa avattavaan Goodwill-myymälään.

Kauppakeskus Sellon ja Ammattiopisto Liven yhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden. Liven opiskelijat ovat tarjonneet Sellon asiakkaille kulttuurielämyksiä sekä tuotemyyntiä kahdesta kolmeen kertaan vuodessa. Viime syyskuussa Live avasi Sellossa ensimmäisen pop-up myymälänsä. Viikon ajan toimineen myymälän kokemukset olivat positiiviset ja nyt toukokuussa avattava myymälä onkin auki tuplasti pidempään.

– Sello tarjoaa Liven opiskelijoille fantastisen oppimisympäristön. Aitoja asiakaskokemuksia arvokkaampaa työkokemusta ei olekaan, asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen hehkuttaa. - Sellon ja Liven yhteistyö on laajentunut ja syventynyt vuosi vuodelta. Olen todella iloinen siitä, miten innokkaasti ja innovatiivisesti Sellon henkilökunta suhtautuu yhteiskuntavastuun kantamiseen, Lipponen jatkaa.

Pop-up myyntityötä ensimmäistä kertaa Sellossa

Liven pop-upissa myydään artesaaniopiskelijoiden ja valmentavan koulutuksen opiskelijoiden valmistamia sisustustuotteita ja lahjatavaroita. TELMA-opettajat Maarit Kylä-Liuhala ja Maija Koski luettelevat toinen toistaan ihanampia kesälahja-ideoita, joita hankkimalla asiakkaat voivat tukea opiskelijatyötä.

– Myynnissä on tuttuja tuotteita, kuten huovutettuja saippuoita, selviytymisrannekkeita ja sytykeruusuja. Lisäksi myyntiin on saatu uusia tuotteita, kuten löylytuoksuja, pellavaisia tiskirättejä sekä pyyhkeitä, helmillä koristeltuja wc-rullan telineitä, kauratyynyjä sekä keraamisia astioita, opettajat luettelevat. – Jos olet saanut kutsun kesämökkivieraaksi, niin Liven pop-upista löytyy laaja ja edullinen valikoima ihania tulijaisia, Kylä-Liuhala vinkkaa.

Liven pop-up myymälässä vastuun myyntityöstä jakavat liiketalouden, tuotteen valmistuksen ja valmentavan koulutuksen opiskelijat.

 

Uutena palveluna kierrätystoiminta

Liven pop-up pisteessä palvelee myös kierrätystavaroiden lahjoituspiste. Asiakkaat voivat tuoda tarpeettomaksi jääneet ehjät ja puhtaat tekstiilit sekä pientavarat lahjoituspisteeseen.

Lahjoitustavarat menevät myyntiin syksyllä avattavaan Goodwill-myymälään. Myydyistä tavaroista saatu tuotto käytetään paikallisen työllistämistoiminnan ja erilaisten valmennus- ja koulutusohjelmien ylläpitämiseen sekä kehittämiseen.

Lahjoittaminen on helppo tapa tehdä yhteiskunnallista hyvää. Liven Goodwill-toiminta tarjoaa työssäoppimispaikkoja opiskelijoille sekä työharjoittelupaikkoja kuntoutujille.

  • Kun lahjoitat tavaraa Goodwillille tai käyt ostoksilla Goodwill-kierrätysmyymälässä, luot tukea tarvitseville ihmisille mahdollisuuksia työhön ja omien taitojen kehittämiseen, myymäläpäällikkö Katariina Melvas

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti