Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

10.jpg

Ajankohtaista

Draamaharjoitukset avuksi asiakaskohtaamisiin

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 5.11.2019 14:34

Draamaharjoitukset auttavat opiskelijoita orientoitumaan asiakaskohtaamisiin ja vähentävät jännitystä. Ammattiopisto Liven TELMA-opiskelijat harjoittelevat opettajansa Maija Kosken kanssa asiakaspalvelutaitoja, tuotetietoutta ja rahan käsittelyä ennen aitoihin työtilanteisiin siirtymistä.

Liven TELMA-opiskelijoiden työharjoittelut tapahtuvat hyvin usein aidoissa asiakaskohtaamisissa, kuten myyntityössä messuilla ja tapahtumissa. Siksi on tärkeää varmistaa, että kohtaamiset onnistuvat hyvin.

- Draamaharjoitukset ovat yksi Liven TELMA-koulutuksessa käytettävistä opetusmenetelmistä. Käytännössä harjoitukset toteutetaan jäljittelemällä todellisia asiakaspalvelutilanteita. Tutustumme myynnissä oleviin tuotteisiin etukäteen, harjoittelemme hintojen yhteenlaskua ja vaihtorahan palauttamista sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen taitoja, kuten silmiin katsomista, tervehtimistä ja yleisiä kohteliaisuussääntöjä, Koski kertoo.

- Monelle nuorelle ei vielä ole kertynyt kokemuksia asiakaspalvelutilanteista. Siksi tilanteita on syytä käydä etukäteen läpi. Kun opiskelija on harjoitellut asiakaskohtaamista etukäteen, hän voi tositilanteessa keskittää energiansa itse työn tekemiseen, eikä joudu pohtimaan seuraavaa siirtoaan, Koski avaa harjoituksen hyötyjä.

Draamaharjoituksen järjestäminen vaatii opettajalta kykyä kuvitella tulevia asiakaspalvelutilanteita etukäteen. – Opettajalta vaaditaan myös kykyä kuvitella tilanne opiskelijan kannalta: mitä tietoja ja taitoja opiskelija tarvitsee kyseisessä tilanteessa selviytyäkseen tilanteesta mahdollisimman hyvin.

Draamaharjoitukset ovat opiskelijoiden mielestä mukavaa toimintaa. Kosken havaintojen mukaan harjoitukset ovat kasvattaneet nuorten itsetuntoa asiakaskohtaamisissa. – Opiskelijat ovat ihailtavan reippaita ja aktiivisia myyntitilanteissa. Itse pysyn taustalla tarkkailijan roolissa ja ohjaan opiskelijaa vasta, jos hän ei itse saa tilannetta ratkaistua.

Koski suosittelee draamaharjoituksia lämpimästi kaikille opiskelijoille, jotka toimivat asiakaskohtaamisissa.

 

 

 

 

Aiheet: Opisto, asiakkuustyö, työn

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti