10.jpg

Ajankohtaista

Ammattiopisto Liven rehtori Sirpa Lukkala AMKE ry:n hallitukseen

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 14.11.2018 7:08

Invalidisäätiön ylläpitämän Ammattiopisto Liven rehtori Sirpa Lukkala on valittu Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n hallituksen jäseneksi.

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on koulutuksen järjestäjien edunvalvoja, jonka toiminnan ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen.

Yhdistyksen 84 jäsentä ovat kunnallisia ja yksityisiä, monialaisia ja erikoistuneita koulutuksen järjestäjiä. AMKEn jäsenet kouluttavat lähes 95 prosenttia ammattiin opiskelevista aikuisista ja nuorista.

AMKEn hallituksen yhdeksästä jäsenestä on vuosittain erovuorossa kolme jäsenyysiältään vanhinta jäsentä. Lukkalan lisäksi tehtävään valittiin Max Gripenberg Optima Samkommunista ja Lasse Schultz Länsirannikon Koulutus Oy:stä. Uusien hallitusjäsenten toimikausi alkaa vuoden 2019 alusta ja kestää vuoden 2021 loppuun saakka. Hallituksen puheenjohtajana toimii Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa.

- Olen todella iloinen ja kiitollinen valinnastani AMKEn hallituksen jäseneksi. Kyseessä on varsinainen näköalapaikka ammatillisen koulutuksen koko kenttään, Sirpa Lukkala sanoo. Seuraavat vaalit ovat Leena Linnainmaan mukaan koulutusvaalit, joten AMKEn vaikuttamistyö niin ministeriön kuin työelämän järjestöjen suuntaan korostuu, Lukkala jatkaa.

Lukkalan mukaan jokaisella tulee olla mahdollisuus opiskeluun. – Vaikka paljon puhutaan inkluusiosta, rahoituksen täytyy olla sellaisella tasolla, että kaikki opiskelijat saavat tarvittaessa tukea opintojensa suorittamiseen, Lukkala sanoo. Tuore hallitusjäsen pitää tärkeänä, että resurssien riittävyys vaativaa erityistä tukea tarjoavissa ammatillisissa erityisoppilaitoksissa taataan tulevaisuudessa. Lukkala peräänkuuluttaa myös ammatillisten erityisoppilaitosten ja yleisten oppilaitosten yhteistyön saumattomuutta ennen kaikkea opiskelijoiden siirtymätilanteissa. – On tärkeää taata opiskelijan kannalta helpot siirtymäprosessit oppilaitosten välillä.

Aiheet: Opisto, Koulutus

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti