10.jpg

Ajankohtaista

Ammattiopisto Liven opiskelijat menestyivät SAKUstars-kilpailun tanssisarjoissa

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 3.5.2019 8:09

Vuosittaiset SAKUstars-kulttuurikilpailut ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille järjestettiin Sastamalassa 9.-11.4.2019. Kilpailu kerää joka vuosi suuren osallistujamäärän, ja myös tänä vuonna eri kulttuurilajeissa kisasi noin 600 kilpailijaa. Ammattiopisto Liven kisamenestys oli tänä vuonna huimaa, sillä Liven opiskelijat nappasivat kulta- ja hopeasijat duotanssista, hopeaa yksintanssista sekä kunniamaininnan kilpaillusta karaokesarjasta.

SAKUstars-kilpailuissa tunnelma oli jälleen korkealla, kun ammattiin opiskelevat kilpailivat keskenään kulttuurilajeissa. Tänä vuonna Ammattiopisto Liven kisatiimiin kuului seitsemän tanssi-, merkonomi- ja sisustusalan artesaaniopiskelijaa sekä kolme ohjaajaa. Liven opiskelijat kisasivat yksin- ja duotanssissa, karaokessa sekä Talent-kisassa. Kilpailut ovat myös mukaan lähteville ohjaajille mieluista puuhaa, sillä Jaana Sanaksenaho lähti Liven opiskelijoiden tukijoukoiksi neljättä kertaa, Pasi Tujunen jo seitsemättä kertaa.

Kisapäivät olivat vauhdikkaita ja päivät pitkiä. Eri sarjojen kilpailut alkoivat aikaisin aamulla ja kestivät pitkälle iltapäivään. Jokaisen päivän päätteeksi järjestettiin myös päätösjuhla, jossa palkittiin kilpailuissa päivän aikana menestyneet opiskelijat. Usein päivät venyivät iltaseitsemään tai kahdeksaan asti. Pitkistä päivistä huolimatta kilpailun tunnelma oli loistava, yhteisöllinen ja positiivinen.

- Tapahtumassa on aina hyvä meininki ja opiskelijat pääsevät toteuttamaan itseään eri tavalla kuin tavallisena koulupäivänä. Opiskelijoilla ei ole pakottavaa tarvetta voittaa, eikä kukaan lähde tänne verenmaku suussa hakemaan mitaleita, vaan kaikki kannustavat toisiaan, ohjaajat summaavat.

Ohjaajien tehtävänä on toimia kisapaikalla kilpailijoiden tukijoukkoina ja epävirallisina huoltajina, huolehtia esimerkiksi siitä, että opiskelijat saavat syödäkseen, ilmoittautuvat ajoissa kilpailuihin sekä toimivat heille tarvittaessa kuskeina. Tärkein rooli liittyy kuitenkin tsemppaamiseen.

- Olemme paikan päällä ennen kaikkea tukemassa ja tsemppaamassa opiskelijoita ja pyrimme seuraamaan jokaisen Liven kisaajan suoritusta paikan päällä. Tsemppaamme ja kannustamme jokaista, erityisesti jos esiintyminen jännittää opiskelijoita, Jaana ja Pasi kertovat.

Aliisa ja Anssi nappasivat duotanssista kultaa

Liven tanssialan ensimmäisen vuoden opiskelija Aliisa Kaski, 18, voitti parinsa Anssi Hyvärisen kanssa duotanssin kultaa. Kisakoreografia oli Aliisan parin käsialaa ja pohjautui katutanssiin ja nykytanssiin. He harjoittelivat kisoihin ahkerasti päivittäin noin kuukautta ennen kisaa, niin koulussa kuin vapaa-ajallakin.

- Oli hienoa, että ahkera treeni palkittiin. Olin tyytyväinen, että sain ylitettyä itseni - vaikka minua jännitti todella paljon, menin silti lavalle. Kilpailuissa jopa uhkasin parilleni Anssille, etten tule ollenkaan esiintymään, mutta Anssi rohkaisi minua. Vielä siinä vaiheessa, kun pääsin lavalle, mietin, onko vielä mahdollista paeta, mutta kun esitys lähti käyntiin, pääsin flow-tilaan. Esitys meni loppujen lopuksi oikein hyvin ja sen jälkeen tuli olo, että olisi mukava päästä uudelleen esiintymään. Onneksi meitä pyydettiinkin esiintymään saman illan iltatilaisuuteen, sanoo Aliisa.

SAKUstars-kisat olivat Aliisalle positiivinen kokemus. Kilpailu ei ollut hänelle ennestään tuttu ja aluksi hän empi osallistumista, mutta aikoo kokemustensa perusteella osallistua kisoihin uudestaan ensi vuonna, tällä kertaa mahdollisesti yksintanssi-kategoriassa.

- Tykkäsin monipuolisesta tapahtumasta. Vaikka olen esiintynyt aikaisemminkin, en ollut aiemmin osallistunut tanssikilpailuun. Sakustars oli kaikella tavalla hieno kokemus, Aliisa summaa.

Ohjaajat Jaana ja Pasi nostavat palkintosijojen lisäksi tapahtuman huippuhetkien joukkoon karaoken karsintasarjan, jossa kilpaili kolme Liven opiskelijaa. Karaoke on kilpailtu sarja, jossa oli tänä vuonna mukana noin 50 kilpailijaa ja kolme karsintaryhmää.

- Oli hienoa nähdä, kuinka kilpailijat ylittivät itsensä, vaikka heitä jännitti hirveästi. Silti he menivät lavalle ja heillä meni loppujen lopuksi oikein hyvin. Yksi opiskelijamme pääsi finaaliin asti ja sai kunniamaininnan, mikä oli upea suoritus, koska kyseessä on vaikea ja suosittu kategoria, jossa on mukana paljon lahjakkaita nuoria, sanoo Jaana.

- Finaaliin eli kymmenen parhaan joukkoon pääseminen on jo itsessään suuri kunnianosoitus, lisää Pasi.

 Julkaise 13-1

Liven kilpailija Ana osallistui karaokeen

Liven kilpailija Sanna Liven kilpailija Jesse

Onnelliset voittajat

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti