Live varautuu koronaviruksen leviämisen toiseen aaltoon (päivitetty 7.8.2020 klo 13.22). Lue lisää

10.jpg

Ajankohtaista

Ammattiopisto Live mukana rakentamassa judon nuorten EM-kisakokemusta

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 8.10.2019 10:07

Judon alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut järjestettiin Vantaan Energia Areenalla 12.-15.9.2019. Ammattiopisto Liven opiskelijat olivat kisaviikon ajan tiiviisti mukana auttamassa kisojen järjestelyissä erilaisissa työtehtävissä. Monipuoliset oppimisympäristöt ovat opiskelijoille tärkeitä oppimisen paikkoja.

Judon alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuskisat tarjosivat Liven opiskelijoille tavallisesta poikkeavan oppimisympäristön, jossa opiskelijat pääsivät harjoittelemaan monenlaisia taitoja ja haistelemaan kansainvälistä tunnelmaa. Tapahtumassa oli mukana 600 nuorta urheilijaa huoltojoukkoineen 44 eri maasta sekä 150 vapaaehtoistyöntekijää. Myös Liven eri alojen opiskelijoita oli mukana työssäoppimassa.

-Tapahtumassa opiskelijat saivat tutustua työelämään ja oppia uutta. Tavoitteena oli opiskelijoiden vuorovaikutustaitojen ja käytännön työelämätaitojen lisääminen. Kilpailijat ja järjestäjät eli Tikkurilan Judokat ja Judoliitto olivat hyvin tyytyväisiä opiskelijoidemme työpanokseen, kertoo Valma-koulutuksen ammatillinen erityisopettaja Pia Louhi.

-Toiminnallinen tekeminen aidoissa työelämän ympäristöissä on kasvattanut nuorten itsetuntoa ja motivaatiota. Tämä on tärkeä oppimisen muoto, muistuttaa merkonomien ammatillinen opettaja Soile Siikavirta.

Liven merkonomi- ja Valma-opiskelijat olivat mukana järjestelyissä ennen kisoja ja kisapaikalla. Työtehtäviin kuuluivat muun muassa kilpailijoiden, valmentajien ja Euroopan Judo Unionin delegaation vastaanottaminen lentokentällä ja opastaminen busseihin sekä avustavat toimistotehtävät joukkueiden akkreditoinnissa kisahotelli Flamingossa.

- Opiskelijoiden kokemukset tapahtumasta olivat positiivisia, työt imaisivat heidät mukaansa. Työtehtävät lentokentällä olivat monille erityisen mieleisiä, sillä he pääsivät harjoittelemaan halutessaan englannin kieltä vieraiden kanssa. Opiskelijat saivat hienoja onnistumisen kokemuksia, kun kohtasivat uusia ihmisiä ja tilanteita ja huomasivat pärjäävänsä, kertoo Pia Louhi.

Hektisiä valmisteluja Energia Areenalla

Paikan päällä kisoissa Vantaan Energia Areenalla opiskelijat toimivat ovimiehinä ja lipunmyynnissä, opastivat ihmisiä ja huolehtivat muun muassa erilaisista catering-palvelusta ja tarjoilutehtävistä sekä katsomoiden ja WC-tilojen kevyestä siivouksesta. Osa opiskelijoista toimi myös korinkantajina, eli he saattoivat kilpailijat ottelupaikalle ja kantoivat koria, johon kilpailijat jättivät tavaransa kisojen ajaksi.

- Korinkanto oli kiinnostavaa, siinä pääsi katsomaan samalla kisoja lähietäisyydeltä. Olin kisoissa töissä neljän päivän ajan ja viikko sujui aika hyvin. Valmistin leipiä ja vein paitoja vapaaehtoisille sekä otin vieraita vastaan lentokentällä. Opin uutta, esimerkiksi miten toimia kiireisessä tilanteessa. Oli mukavaa tehdä välillä muutakin kuin olla koulun tiloissa, summaa Valma-opiskelija Daniel Valentine.Daniel Valentine

Liven kädenjälki näkyi kisapaikalla monella tavalla. Sisustusalan toisen vuoden opiskelija Jerry Kaartinen valmisti kisoihin kahdeksan palkintopallia sekä kuusi valmentajien koppia. Rakennusprosessi oli pitkä ja suuritöinen, ja Jerry sai suoritettua työtehtävistä ison tutkinnonosan näytön opintojaan varten.

- Työhön piti todella keskittyä ja prosessi miettiä huolella läpi. Piirsimme ensin tietokoneohjelmalla 3D-mallit palkintopalleista, koska rakenteiden piti kestää useiden ihmisten paino. Olin paikalla kisoissa ja oli hienoa nähdä oman työnsä tulos tapahtuman keskipisteenä, kertoo Jerry.

Ammatillinen erityisopettaja Ville Linkola on erittäin tyytyväinen opiskelijansa työpanokseen ja mahdollisuuteen hyödyntää erilaisia oppimisympäristöjä.

- Tilaajat olivat kaikin puolin todella tyytyväisiä lopputulokseen, rakenteet varastoidaan seuraavia kilpailuja ja muuta käyttöä varten. Tämä oli todella hyvä työtilaisuus. Yritämme muutenkin liikkua opiskelijoiden kanssa mahdollisimman paljon muissakin työkohteissa kuin koulun tiloissa, kertoo Ville Linkola.

Judo EM 2019-1

 

 

 

 

 

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti