10.jpg

Ajankohtaista

Ammattiopisto Live ja Finnkino yhteistyössä osatyökykyisiä työllistämässä

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 3.6.2019 8:04

Kauppakeskus Itiksen Finnkino-elokuvateatterissa on keskellä päivää kiireistä, sillä alkamassa on Vauvakino-esitys ja aula täyttyy lastenvaunuista. Elokuvasalin ovella asiakkaita tervehtii iloisesti nuori mies, joka toivottaa heidät hymyillen tervetulleeksi näytökseen. Ammattiopisto Liven opiskelija Tuomas Hallikainen, 17, on ollut kuukauden ajan työelämään valmentautumisjaksolla Itiksen Finnkino-elokuvateatterissa elokuvateatterityöntekijänä eli Cinema Hostina.

Tuomas on toisen vuoden opiskelija Ammattiopisto Liven Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa, joka on suunnattu laajempaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Koulutuksessa opiskellaan kotona ja työelämässä tarvittavia taitoja ja opitaan toimimaan osana yhteiskuntaa.

- Tuomas ilmaisi itse kiinnostuksensa työharjoitteluun Finnkinossa ja hänen äitinsä lähestyi Finnkinon teatteripäällikkö Kari Pääkköä asian tiimoilta. Finnkinossa oltiin kiinnostuneita työssäoppimisjaksosta ja minun tehtäväkseni jäi hoitaa käytännön järjestelyt ja tehdä koulutussopimus, Tuomaksen opettaja Marjukka Kalilainen kertoo.

Finnkinossa on oltu niin tyytyväisiä Tuomaksen työpanokseen, että yhteistyötä Liven kanssa on päätetty jatkaa myös Tuomaksen jakson jälkeen. Jos kaikki menee hyvin, Liven opiskelijat suorittavat jatkossakin työssäoppimisjaksojaan Finnkinon elokuvateattereissa ympäri pääkaupunkiseutua. Itiksen Finnkinon teatteripäällikkö Kari Pääkön mukaan yhteistyö on Finnkinolle erittäin tärkeä asia.

- Tasavertaisuus työelämässä on meille todella tärkeää. On meille rikkaus, että meillä on työntekijöitä mahdollisimman erilaisista taustoista. Olemme kaikki erilaisia, meillä on erilaiset lähtökohdat ja tapa toteuttaa töitä ja jokaiselle pitää antaa mahdollisuus. Tuomas on tästä hyvä esimerkki, sanoo Pääkkö.

Monipuolinen työnkuva Cinema Hostina

Tuomas työskentelee Finnkinossa Cinema Hostin tehtävissä, monipuoliseen työnkuvaan kuuluu muun muassa asiakkaiden toivottamista tervetulleeksi elokuvasaliin, salin siivoamista näytöksen jälkeen, 3D-lasien jakamista ja hyllyttämistä sekä ajoittain tehtäviä myymälän puolella.

- Olen tykännyt olla täällä työssäoppimassa. Kivointa oli, kun pääsimme katsomaan, miten popkornia tehdään ja pääsin kokeilemaan, miten sitä tehdään. Mikään työtehtävä ei ole ollut erityisen vaikea, sanoo Tuomas.

Tuomaksen tukena opinnoissa ja työelämään valmentautumisjaksoilla on henkilökohtainen ohjaaja Marika Kuokkanen, joka seuraa Tuomaksen työskentelyä sivummalta ja avustaa tarvittaessa. Hänen mukaansa Tuomaksen ammatilliset vahvuudet ovat päässeet esille jakson aikana.

- Tuomas on todella hyvä asiakaspalvelija, aulaisäntänä hän huomioi hyvin kaikkien tarpeita. Tuomaksen työ voisi valmistumisen jälkeen olla jotain sellaista, missä hän voi olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, miettii Kuokkanen.

Tuomaksen työssäoppimisjakso on sujunut teatteripäällikkö Kari Pääkön mukaan hyvin. Työvuorot kestävät kaksi tuntia kerrallaan ja sijoittuvat aamupäiviin. Tuomas kiertää vuorossa olevan Cinema Host -työntekijän mukana, joka antaa hänelle työtehtäviä työlistan mukaan ja ohjaa tarvittaessa.

- Tuomas on aktiivinen elokuvissa kävijä ja on hienoa, että voimme yhdistää hänen henkilökohtaisen intohimonsa ja työssäoppimisjakson. Tuomas tuo meille hyvää lisäapua ja samalla hän pääsee tutustumaan turvallisesti työelämään ja sen käytäntöihin. On ollut hienoa seurata Tuomaksen kehittymistä, kun hän pääsee testaamaan omia kykyjään työelämässä, Pääkkö toteaa.

Finnkinossa ollaan oltu hyvin tyytyväisiä Tuomakseen sekä Liven ja Finnkinon yhteistyöhön.

- Tuomas on ollut piristysruiske meidän porukalle, hän on tykännyt olla täällä ja on omalla innostuksellaan muistuttanut meillekin, kuinka pienistä asioista voi olla onnellinen. Toivottavasti saamme yhteistyötä ja monimuotoisuutta muihinkin Finnkinon teattereihin, Pääkkö jatkaa.

 

 

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti