10.jpg

Ajankohtaista

Tärkeitä päivämääriä hakijalle

14.6.2019 9:06 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 0 kommenttia |
Postitamme opiskelijavalintakirjeet 13.6.2019 alkaen.
Lue lisää

Varastonhoitaja- ja kokkiopiskelijat työssäoppimassa Maltalla

11.6.2019 12:25 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 0 kommenttia |
Ammattiopisto Liven logistiikan opiskelijoiden kansainvälinen työssäoppimisjakso suuntautui Maltalle toukokuussa kahdeksi viikoksi. Reissuun lähtö oli Helsingistä ja välilasku Frankfurtissa.
Lue lisää

Liven valmalaiset onnellisuutta pohtimassa

6.6.2019 8:17 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 0 kommenttia | Opisto Koulutus
Tekeekö raha onnelliseksi? Voiko onnellisuutta mitata? Ammattiopisto Liven ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA) opiskelijat pohtivat rahasuhdettaan ja rahan käyttöään Lasten ja nuorten säätiön järjestämissä työpajoissa. Nuoret vahvistavat elämäntaitojaan myös osallistavissa taidetyöpajoissa ja innostavilla coach-tunneilla. Lisäksi nuoret tapaavat dreamstereitä eli innostajavierailijoita osana toimintaa.
Lue lisää

Ammattiopisto Live ja Finnkino yhteistyössä osatyökykyisiä työllistämässä

3.6.2019 8:04 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 2 kommenttia |
Kauppakeskus Itiksen Finnkino-elokuvateatterissa on keskellä päivää kiireistä, sillä alkamassa on Vauvakino-esitys ja aula täyttyy lastenvaunuista. Elokuvasalin ovella asiakkaita tervehtii iloisesti nuori mies, joka toivottaa heidät hymyillen tervetulleeksi näytökseen. Ammattiopisto Liven opiskelija Tuomas Hallikainen, 17, on ollut kuukauden ajan työelämään valmentautumisjaksolla Itiksen Finnkino-elokuvateatterissa elokuvateatterityöntekijänä eli Cinema Hostina.
Lue lisää

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto kouluttaa uusia ammattilaisia

28.5.2019 9:34 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 0 kommenttia |
Ammattiopisto Livessä käynnistyi 1.8.2018 uusi erikoisammattitutkintokoulutus, joka yhdistää kolme vanhaa tutkintolinjaa yhdeksi monialaiseksi tutkinnoksi. Liven opettajat olivat aktiivisesti mukana Opetushallituksen työssä kehittämässä tutkinnon perusteita. Tutkinto onkin otettu Livessä hyvin vastaan ja tutkintoa opiskelee tällä hetkellä 23 opiskelijaa.
Lue lisää

Yritysyhteistyö päivittää opettajan ammattitaitoa ja laajentaa opiskelijan työelämätaitoja

23.5.2019 9:40 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 1 kommentti | Opisto Koulutus työ
Scandic Hotel Kaisaniemen aamiaissalin ensimmäinen ruuhkasuma alkaa laantua kello yhdeksän aikoihin. Ammattiopisto Liven neljä Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen (TELMA) opiskelijaa ja kaksi opettajaa pyyhkivät pöytiä, lisäävät hedelmiä ja vihanneksia kulhoihin ja tarkistavat että salin yleisilme on siisti ja houkutteleva. Työskentely on osa kansainvälistä Erasmus+ -rahoitteista Pacetraining –hanketta, jossa autetaan osatyökykyisiä tutustumaan työtehtäviin aidoissa työkohteissa. Livessä hankkeen tavoitteena on mahdollistaa vaativan erityisen tuen opiskelijoille ammattialakohtaisten opintojen suorittaminen tuetusti ja ohjatusti sekä edistää opiskelijoiden ammatillisia valmiuksia räätälöityjen työtehtävien kautta.
Lue lisää

Millan työpäivä Yrityskylässä

17.5.2019 13:12 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 1 kommentti | Koulutus työ
Milla on espoolainen ensimmäisen vuoden TELMA-opiskelija Livestä. TELMAssa opiskellaan arjessa ja työelämässä tarpeellisia taitoja, niin tiedollisia kuin taidollisia, mutta myös ihmissuhdetaitoja. Milla kertoo viihtyneensä Livessä hyvin. – Olen saanut uusia kavereita ja opettajat ja ohjaajat on kivoja, hän toteaa.
Lue lisää

Puustellinmäen kampuksella vietettiin harjannostajaisia

13.5.2019 11:01 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 0 kommenttia | Opisto Koulutus
Uuden oppilaitoksen rakennusprojektissa yksi tärkeä merkkipaalu on nyt saavutettu. Ammattiopisto Liven rakenteilla olevan uudiskohteen harjannostajaisia vietettiin työmaalla torstaina 9.5.2019.
Lue lisää

SOL-polku on SOL Palveluiden ja Ammattiopisto Liven yhteinen vastaus akuuttiin työvoimatarpeeseen

7.5.2019 7:27 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 0 kommenttia | Opisto Koulutus työ
Video: Live opiskelija Anna työskentelee SOL-polussa.  Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) myönsi syksyllä 2018 Invalidisäätiölle ammatillisen koulutuksen lisärahoitusta 75 opiskelupaikan verran eli yhteensä noin 2,15 milj. euroa. Opiskelijapaikat tarkoitettiin helpottamaan osaavan työvoiman alueellisia ja ammattialoittaisia saatavuusongelmia. Akuutteja työvoiman saatavuusongelmia löytyy mm. puhtaanapito-alalta. Ammattiopisto Live ja SOL Palvelut hakevat ratkaisuja alan työvoimavajeeseen tiivistämällä yhteistyötään SOL-polku –oppimisympäristön avulla.
Lue lisää

Ammattiopisto Liven opiskelijat menestyivät SAKUstars-kilpailun tanssisarjoissa

3.5.2019 8:09 Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | 1 kommentti |
Vuosittaiset SAKUstars-kulttuurikilpailut ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille järjestettiin Sastamalassa 9.-11.4.2019. Kilpailu kerää joka vuosi suuren osallistujamäärän, ja myös tänä vuonna eri kulttuurilajeissa kisasi noin 600 kilpailijaa. Ammattiopisto Liven kisamenestys oli tänä vuonna huimaa, sillä Liven opiskelijat nappasivat kulta- ja hopeasijat duotanssista, hopeaa yksintanssista sekä kunniamaininnan kilpaillusta karaokesarjasta.
Lue lisää