Ammatilliset perustutkinnot

Kokki

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp

Ruokapalvelun osaamisala 

Kokki valmistaa maukkaita ja ravitsevia lounas- ja annosruokia sekä salaatteja ja leivonnaisia. Koulutuksessa opitaan myös tarjoilemaan ja tekemään kaikkia ammattikeittiön työtehtäviä. Opiskelijat työskentelevät opetuskeittiössä, oppilaitoksen ravintoloissa ja kahviloissa sekä työpaikoilla.

Tietoa tutkinnosta

Kenelle?
Alalla vaaditaan palveluhenkisyyttä, omatoimisuutta ja joustavuutta. Keittiössä työskentely on seisomatyötä  kiireisessä ympäristössä, joten hyvä paineensietokyky ja fyysinen kunto ovat tärkeitä ominaisuuksia. Kokilta edellytetään siistiä olemusta ja hygieenisiä työtapoja.

Miten?
Opiskelijat oppivat oppilaitoksessa alan perustaidot. Perustaitoja ovat mm. hygieniaosaaminen, aikataulujen noudattaminen, veitsen käyttö sekä koneiden ja laitteiden käyttö. Sen jälkeen osaamista hankitaan alan työpaikoilla.

Koulutuksen rakenne
Koulutus koostuu pakollisista ja valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista (yhteensä 145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Valinnaiset tutkinnon osat (60 osp):

  • palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot 10 osp
  • katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
  • suurkeittiön tuotanto 25 osp
  • huippuosaajana toimiminen 15 osp
  • työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 15 osp
  • yrityksessä toimiminen 15 osp
  • yritystoiminnan suunnittelu 15 osp
Paikallisesti tarjottavat valinnaiset tutkinnonosat
  • kahvilapalvelut ja kahvilatuotteiden valmistus 15 osp
  • juhlaruokien valmistus 15 osp

Työllistyminen
Kokin tutkinto antaa valmiuksia työllistyä monipuolisiin työtehtäviin ravintolaan, kahvilaan ja suurkeittiöön sekä muihin alan yrityksiin.

Koulutuspaikka
Arlan toimipaikka,
Puustellinmäki 4-6, 02650 ESPOO

Metsälän toimipaikka,
Läkkisepänkuja 8, 00620 Helsinki

Hakeminen
Yleiset hakuohjeet löytyvät kohdasta Hakeminen.

Huomioitavaa?

Kysy lisää:
Sirpa Komsi, opinto-ohjaaja
puh. 040 653 2360
etunimi.sukunimi@inlive.fi